30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Şahinkaya'ya vekillerden ziyaret

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve Hüseyin Tuğcu ile İl Başkanı Şükrü Nazlı, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması ve görevine yeni atanması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunarak, vazifesinde başarılar diledi.


Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, ziyarette AK Parti hükümeti olarak iktidarda bulundukları 6 yıldan bu yana eğitime birinci derecede önem verdiklerini belirterek eğitimin, her alandaki kalkınmanın en önemli unsuru olduğunu söyledi. Kinay, "AK Parti'nin 6 yıllık iktidarı döneminde genel bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılmış, eğitim bütçesi 2002 yılında 7,4 milyar YTL iken 2008 yılında 22,9 milyar YTL'ye çıkartılmıştır. Okullarımız bilgi çağına uygun olarak ülke genelinde bilgisayar ağıyla donatılmıştır.


Beş yıldan bu yana ilk ve orta öğretimdeki tüm öğrenciler, ders kitaplarını ücretsiz alabilmekte, geçtiğimiz yıldan itibaren de açık liselerde de ücretiz kitap uygulamasına geçilmiştir.


Öğretmenlerimizin her yıl eğitime hazırlık ve ek ders ücretleri arttırılarak iyileştirilmiştir" dedi.


Milletvekili Hüseyin Tuğcu, AK Parti iktidarında gençlerin yüksek öğrenimden daha fazla yararlanabilmesi için üniversitesi olmayan il bırakmadıklarını, bazı illerde de birden fazla üniversite kurduklarını, yükseköğrenimde okuyan öğrencilerin burs ve kredi imkanlarını, bursların önceki dönemlere göre yüzde 233 arttırılarak 45 YTL'den 165 YTL'ye çıkardıklarını belirtti.


AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı da, ziyarette yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ilke edindiklerini söyleyerek, "Bizler, AK Parti iktidarı olarak eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz. Türkiye'nin eğitimle ilgili sorunlarını biliyoruz ve büyük bir özenle adım adım çözüyoruz. Bu anlamda Kütahya'mıza dönüp baktığımızda da en başta öğretmen açığımızın olmadığını görüyoruz. Son 6 yıllık dönemde eğitime yüzde 100 destek de dahil 625 derslik yapıldı. Bilişim Teknoloji sınıfı sayısı 2002'de 95 iken 2008'de 261'e çıkartıldı. Okullarımızdaki bilgisayar sayısı 2002'de 1692 iken 2008'de 5317'ye, ADSL ile internet bağlantılı okul sayısı 325'e ulaştı. İlimizin köklü okullarından Azot İlköğretim Okulu'nun yerine daha modern ve günün eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede 24 derslikli eski adıyla Azot İlköğretim Okulu yeni adıyla Şehitler İlköğretim Okulu ve yine depreme dayanıksızlık raporu ile yıkılıp yerine modern ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde inşaatı bitirilen 24 derslik Adnan Menderes İlköğretim Okulu 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ile birlikte hizmete girecektir. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de eğitime yapılan yatırımların neticesinde eğitim kalitesi her geçen gün artmakta OKS'de ve ÖSS'de her geçen yıl başarı çıtası yükselmektedir.Tüm bu yatırım ve çalışmaların yeterli olmadığını, ülkemizin ve Kütahya'mızın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da daha iyi yatırım ve çalışmalara layık olduğunu düşünüyoruz. Burada son olarak öğretmenlerimize de seslenmek istiyorum, sizler, her eğitim döneminde şevkle ve heyecanla, ilmek ilmek bu ülkenin geleceğini dokuyor ve yoğuruyorsunuz. İstiyor ve diliyoruz ki, geleceğimiz sizlerin yetiştirdiği çocuklarımla daha da aydınlık olsun.Sizler var oldukça, bu ülkenin geleceğe dair büyük umutları hep var olacak ve hiç kaybolmayacaktır" diye konuştu.
Şahinkaya'ya yapılan ziyarette İl Genel Meclis üyesi Abdullah Ünal da hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?