19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Sahte kaymakama suç duyurusu

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, kendisini stajyer kaymakam olarak tanıttığı iddia edilen bir kişi hakkında, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Edinilen bilgiye göre, 12 Eylül tarihinde 15 günlük yıllık izne çıkma hazırlığı yapan Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış'ın yanına kendisini stajyer kaymakam olarak tanıtan ve isminin A.Y. (Adem Yıldız)olduğunu söyleyen bir kişi geldi. Şahıs, Kaymakam Barış'a Kuşadası'nda staj yapmasıyla ilgili görev kağıdının da kısa süre içerisinde geleceğini söyledi. Kaymakam Barış da, şahsa görev kağıdının gelmesiyle göreve başlayabileceğini söyledi. Ardından, aynı gün Kaymakam Ahmet Ali Barış yıllık izne ayrıldı ve yerine Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu'nu vekil olarak bıraktı. 13 ve 14 Eylül tarihlerinde Kuşadası Kaymakamlık binasına gelen ve yazı işleri bölümünde oturan A.Y.'nin rahat tavırlarıyla dikkat çektiği kaydedildi. Şahsın görev kağıdının istenmesi üzerine de 'Babam rahatsızlandı. Elazığ'a gidiyorum' diyerek ortadan kaybolduğu belirtildi. 

15 gün sonra yıllık izninden dönen Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, stajyer kaymakam olduğunu iddia eden kişinin durumunu Yazı İşleri'nden sordu. Yazı İşleri de şahsın görev kağıdının gelmediğini ve 2 gün daha kaymakamlıkta durduktan sonra ayrıldığını söyledi. Bunun üzerine de Kaymakam Ahmet Ali Barış, kendisini stajyer Kaymakam olarak tanıtan kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, söz konusu kişinin kendisi izne ayrılmadan hemen önce Kaymakamlık'a gelerek, stajyer kaymakam olduğunu ve stajını Kuşadası'nda yapacağını beyan ettiğini belirterek, "Bunun üzerine söz konusu kişiden görev yazısı istedim. Ancak kendisi yazının daha sonra geleceğini belirtti. Ben de yazı geldiğinde staja başlayabileceğini söyledim ve yıllık izne çıktım. Bu kişi, ben izindeyken de birkaç gün her vatandaş gibi Kaymakamlık'a gelmiş. Ancak staja başlaması gibi bir durum yok. Ne staj yapmış, ne iddia edildiği gibi kaymakamlık. İddialarda olduğu gibi Kaymakamlık'a vekalet etmesi ise hiçbir şekilde söz konusu değil. Stajyer kaymakamlık, vekalet makamı değildir. Nasıl belirli bir eğitimi alan kişi mesleki deneyim için ilgili kurumlarda eğitiminin bir parçası olarak staj yapıyorsa, stajyer kaymakamlar da öyle. Yoksa bir stajyer kaymakam, kaymakamlığa vekalet edemez. Dedikodu üretiliyor. Kaymakamlık yaptığı, resmi yazılar yazdığı gibi iddialar tamamen yalan ve dedikodudur. Bu kişiden Kuşadası'nda benden başka şikayetçi olan yok. Ben de kendisini bana stajyer kaymakam olarak tanıtmaya çalışmasından şikayetçiyim. Söz konusu kişinin yakalanması için özel bir birim kurduğumuz yolundaki haberler de doğru değildir" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 23:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?