30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Seçim çalışmalarını hızlandırdılar

AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve 22. Dönem Aydın Milletvekili Aday adayı Nermin Runyan ile AK Parti Didim Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yeniçeri yaptıkları açıklamalarda AK Partide Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile “kadın timi” kurulduğunu belirttiler.

AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Runyan “Bu oluşum ile birlikte siyasi kabiliyeti olan bayanlarımızın yakın markaja alınması ve bayan vekillerimizin kapı kapı dolaşarak kadınlarımızın sorunlarını dinlemesi yönünde çalışmalar düzenlendi. AK Parti'nin yerel yönetimlerde kota uygulamak yerine belediye meclisinin yüzde 10'unun kadınlardan seçilmesi yönünde bir karar almıştır. İnanıyorum ki bu kararı bütün il ve ilçe başkanlarımızda seve seve yerine getirecektir." dedi.

AK Parti İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı yapan Ayşe Yeniçeri’de her kadının siyasette yer alabilme hakkı olduğunu belirterek, “Üstelik bu sorumluluğu daha çok taşıyabileceklerini inandığım için kadınların da siyasete katılarak seçme ve seçilme hakkını kullanmasını istiyorum. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir politikacı olabilirsiniz. Kadınlarımız bu ülkenin insanı olduklarını, aileleri ve kendileri için çok şey üretebileceklerini unutmamalı” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 19:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?