31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Şehidin evinden el bombası çıktı

ŞEHİDİN EVİNDEN EL BOMBASI ÇIKTI

Hakkari'de, 2008 yılında şehit olan Koçarlılı şehit Ragıp As'ın izinde bıraktığı çantanın içerisinde bulunan 3 el bombası, kardeşi tarafından polise teslim edildi.

Şehit Uzman Çavuş Ragıp As'ın Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bulunan evinde yaşayan annesi, dolapları düzenlerken şehit oğluna ait bir çanta içerisinde bombaya benzeyen bir şeyler görünce durumu diğer oğlu H.A.'ya haber verdi. Çantanın içerisinde 3 adet el bombası olduğunu gören şehidin kardeşi, durumu İlçe Jandarma Komutanlığına haber verdi.

Jandarmanın kendisini polise yönlendirmesi üzerine İlçe Emniyet Amirliğine müracaat eden H.A., muhtemelen bombaların kardeşinin şehit olmadan önce geldiği son izinde unutmuş gitmiş olabileceğini ve bu güne kadar atıl vaziyette olan dolapta ele geçirilen bombaların varlığından haberdar olmadıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile evde yapılan aramada başka bir suç unsuruna rastlanmadı. Üç adet savunma tipi el bombası ve bombaların ele geçirildiği çantanın içerisinde bulunan diğer malzemeler bomba imha uzmanı tarafından tutanakla incelenmek üzere teslim alındı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 23 Eylül 2008 tarihinde meydana gelen patlamada, Uzman Çavuş Ragıp As (38) şehit oldu, Uzman Çavuş İlyas Acer (34) ile Selim Yaşar isimli vatandaş yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:08:00
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?