29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Şehir Tiyatrosu perdelerini açtı

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Şükran Güngör Tiyatrosu'nda 2006-2007 sezonunu açtı. Haluk Işık'ın yazıp yönettiği "Bir Oyun Gibi" adlı oyunla sezona merhaba diyen Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun ilk oyununu 500 kişi izledi. 

Geçen yıl Gezici Sahne "Kervan" ile köy ve mahallelerde çocuklara sergilenen "Harikalar Mutfağı" isimli oyun 29 Kasım'da çocuk izleyicilere sahneleneceği bildirildi. Oyundan sonra bir konuşma yapan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Doğru işler yaparak, doğru örnekler ortaya koyarak, halka iyi örnekler verirsek Aydın bir sanat şehri olacak. Bünyemizde Tiyatro, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği Koromuz, yine kurmak üzere olduğumuz Şehir Bandosu var. Şimdi sıra gönüllülere geldi. 

Çağrıda bulunuyorum. Sanata inanan gönüllüleri bekliyorum. El ele, gönül gönüle Aydın'da sanatı özümseyerek sonuna kadar yaşayalım. 

Hayalim meydanlarında, sokaklarında sanatının her türlüsünün icra edildiği bir Aydın."dedi. Ayrıca 2005-2006 sezonunda 33 bin izleyiciye ulaşan Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun ülke genelinde önemli festivallerden biri olan Ankara Uluslar arası Tiyatro Festivalinde geçen yıl gösterdiği başarıdan dolayı bu yıl da davet edildiği ve 18 Kasım 2006 günü festivalin kapalı salon açılış oyunu oynayacağı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 16:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?