20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Sektörler konuştu!

AYDIN’DA SEKTÖR TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Aydın Valiliği’nin başlattığı sektör toplantıları çerçevesinde ‘Sosyal Hizmetler’ sektörünün sorunları görüşüldü. Toplantıda katılımcılar, müdürlüğün bazı uygulamalardaki sürecin uzun sürdüğünü belirterek, sürecin kısaltılmasını istediler.

İl Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Celal Ulusoy Başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, ilçe kaymakamları, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ve İl Genel Meclisi Üyeleri, kurum çalışanları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, kurum çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verirken, toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Sosyal Hizmetler Kurumunun, temel amacının ihtiyaç ve korunmaya muhtaç olan çocukların, yaşlıların, sakatların sorunlarına çözüm bulmak olduğunu söyledi. Toplantının başkanlığını yapan Celal Ulusoy, “Katılımcıların dile getireceği sorunları ve önerilerinizi, görüşüp daha iyi hizmet verebilmek için, mevcut durumumuzu gözden geçirerek, hizmet adına daha güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Daha sonra sorunların tespiti için katılımcılara söz veren Celal Ulusoy’a katılımcılar sorunlarını, “Başka illerde Sosyal Hizmetler Kurumu kendi personellerinden yemek ücreti almıyor, Aydın’da kurum çalışanlarından neden yemek ücreti alınıyor. Yurtlarda kalan çocukları evlatlık edinmek isteyenlerin iş ve işlemleri neden uzun bir süreci kapsıyor. Özürlüler için yapılan yardımların, gerçekten o evde özürlü şahıslar doğrultusunda kullanılıp, kullanılmadığını takip eden bir kontrol merkezi var mı. Yardıma muhtaç kişilerin müracaat etmeleri halinde, uzmanların gelip incelemelerde bulunmaları süreci neden çok uzun. Aydın’da özürlülerin bir veri tabanı var mı? Özürlü tarım işçileri yılın birkaç ayı sigortalı olmaları nedeniyle, özürlü maaşı haklarından neden yararlanamıyor. İşaret dili konuşmasının öğrenilmesi için personel talep ediyoruz. İsabeyli Çocuk Yuvası, İl Merkezine taşınarak kalabalık bir ortamda daha etkin topluma kazandırılamaz mı?. Yasal olmayan dernekler özürlüler adına para topluyorlar, bunun önlem alınmalı” ifadeleriyle aktardılar.

Toplantıyı takip eden AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, sektörel toplantılarda güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek, toplantılar sayesinde Aydın’ın sorularını birlik ve beraberlik içerisinde tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 14:56:05
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 14:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?