30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Selçuk, jimnastik festivali ile coştu

Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden Festivale katılan cimnastikçiler gösterdikleri performanslarıyla büyük beğeni toplarken, festivale konuk olan Almanya ve Yunanistan ekibi de gösterilerini tamamladıktan sonra ayakta alkışlandılar.


Selçuk 1.Uluslararası Artemis Ephesia Cimnastik Festivalinin ilk günü tribünler dolup taştı. Selçuk Belediyesi Tören alanında gerçekleşen festivalde Selçuk Zuhal Fitnes Jimnastik Kulübü (Artemis’in doğuşu ve step gurubu), Selçuk Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, Almanya Nustadt Spor Kulübü (Aerobik dans), Adana Çukurova Jimnastik İhtisas Kulübü, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (senkronize jimnastik), Gaziantep Üniversitesi (jazz-hiphop), Eskişehir Spor dans merkezi (senkronize jimnastik, Latin dans, Latin-çaça ve break dans) ve Yunanistan Dion şehri Yeni Efes Gurubu (geleneksel yunan dansları) sahne aldılar.


Festivalde tüm sporculara ev sahipliği yapan ve festivalin açılışını gerçekleştiren Selçuk Zuhal Fitness Spor Kulübü Selçuk ilçesinin simgesi olan Artemis’in doğuşunu anlatan figürleriyle büyük beğeni toplarken, gösteriye renk katan 6 aşamalı özgün hareketi Uluslararası Cimnastik Federasyonunca tescil edilen ilk ve tek Türk sporcu olan Şükran Taşyuran’da izleyenleri hayran bıraktı.


1.Artemis Ephesia Jimnastik Festivalinin ilk günü beklenenden büyük ilgi gördüğünü belirten Türkiye Jimnastik Federasyonu Temsilcisi ve Organizasyon Başkanı Prof. Dr. Seyhan Hasırcı; “Buradaki en önemli amaçlarımızdan bir tanesi, bizim yıllardan beri özlemini duyduğumuz sporun farklı bir boyutunu insanlarımıza göstermekti ve biz bunu Selçuk ilçesinde başardığımıza inanıyorum. Burada farklı yaş gurupları, farklı cinsiyetteki birçok sporcularımız müzik eşliğinde kendilerine özgün hareket ve kültürlerini fırsat bularak yansıtıyorlar. Burada hem gösteri sunan sporcularımızı, hem de seyircilerimizin mutluluk içinde olduğunu gördük. Bu festivalde yarışma yok, birincilik yok, ama herkes birlik ve beraberlik içinde dostluk adına gösterilerini zevkle sunuyorlar. Biz bunu başardık, bundan çok mutluyuz” dedi.


Türkiye de Uluslar arası düzeyde ilk kez yapılan bir jimnastik festivaline ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür “ilk olmasına rağmen festivalimiz yerli ve yabancı katılımcılardan ve Selçuk halkından yoğun ilgi görüyor sanat ve sporun güzel bir birleşimi olan bu spor dalını ilçemizde daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” diyerek gelecek yıllarda çok daha büyük katılımlı festivallere imza atacaklarını vurguladı. Festivalin ikinci günü aynı gurupların farklı gösterileri sunulacak. İkinci günü ayrıca Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi de katılacak.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?