30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Selçuk Belediyesi'nden eğitime destek

Selçuk Belediyesi eğitime katkı amaçlı hizmetlerini artırarak sürdürmeye devam ediyor.

Önceki yıllarda kreş ve gündüz bakım evi ile Efes Dershanesi’ni Selçuk’a kazandıran ve okullar açılmadan öğrencilerin hiçbir ücret ödemeden barındığı ve yemek hizmeti aldığı konukevini hizmete sokan Selçuk Belediyesi tarafından son olarak iki okula kantin inşa ediliyor.


Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ile Anadolu Meslek Lisesi bahçesine seksen üç metre kare, Fatma Günay İlköğretim Okulu bahçesine de doksan beş metre kare büyüklüğünde iki ayrı kantin inşa ettiklerini ve çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Belediye her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da hiçbir öğrenciyi mağdur emediklerini belirten Ülgür, “ Belediyeye başvuruda bulunan ilk ve ortaöğrenim öğrencilerine kırtasiye, giyim ve ayakkabı yardımında bulunuyoruz. Ayrıca önceki yıllarda olduğu gibi eğitim yardımı talep eden ailelere de maddi yardım yapıyoruz. Eğitime yatırım bizim için çok önemli. Avrupa standartlarında eğitim düzeyi, mekan ve donanıma sahip Kreş ve Güzdüz Bakım Evi’nde 2-6 yaş grubu çocuklara ekonomik bir bedel karşılığında hizmet veriliyor” dedi.


Bu eğitim döneminde ayrıca kreş ve gündüz bakım evi bünyesinde ilkokul öğrencilerine yönelik etüt sınıfları açma girişimlerini tamamladıklarına işaret eden Başkan Ülgür, “Ailelerden gelen yoğun istek üzerine günlük veya saatlik çocuk bakımı uygulamasını da başladık. Her hangi bir işi veya kısa süreli bir programı olan aileler veya çocuk gelişiminin gerekli olduğu hallerde bundan böyle bir veya birkaç günlüğüne, hatta bir saatliğine çocuklarını Belediye Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ne emanet edip bakımını sağlatabilecekler. Başta Okullar olmak üzere ilçedeki kurum ve kuruluşların çeşitli ihtiyaçlarına yönelik destek ve hizmetlerini eksiksiz sürdüren konukevimizde kalan öğrencilerin yanı sıra ayrıca ilçe sınırları içersindeki taşımalı eğitime de ücretsiz servis tahsis ediyoruz“ diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 22:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?