31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Selçuk'a cezaevi yolu göründü

MUSTAFA SELÇUK’A CEZAEVİ YOLU GÖRÜNDÜ

Aydın Belediyesi eski Başkanlarından İlhami Ortekin’in danışmanı olan ve Hüseyin Aksu döneminde de meclis üyeliği yapan Mustafa Selçuk’a cezaevi yolu göründü. Daha önce gözaltına alınarak sorgulaması yapılan Mustafa Selçuk, 3 yıldır yargılandığı ‘Arasta’ soruşturması çerçevesinde 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın’da Hüseyin Aksu’nun başkanlık yaptığı dönemde Belediye Meclis Üyeliği yapan ve Aksu’Nun istifasının ardından Başkanlığa seçilen Ortekin tarafından Başkan Yardımcılığı yapan ve yapılan 2004 yerel seçimlerinde Başkanlığı kazan İlhami Ortekin tarafından danışmanlık görevine getirilen Mustafa Selçuk, yargılandığı ‘Arasta’ Operasyonu çerçevesinde hapis cezasına çarptırıldı. Edirne Belediyesi'nin açtığı şehir içi içme suyu şebekesi ihalesine fesat karıştırmak suçlaması ile 2008 yılından beri soruşturma geçiren Mustafa Selçuk, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Görev yaptığı dönemde Aydın Belediyesi yönetiminin bir çok soruşturma ve denetimden geçmesine neden olan Mustafa Selçuk’un İlhami Ortekin ile yakın ilişileri olduğu herkesin dikkatini çekmişti. Arasta Operasyonu kapsamında Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınaraka ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 2005 yılı Şubat ayında da dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından Belediye başkanı İlhami Ortekin hakkında, 28 Mart yerel seçimlerinden sonra seçilememelerine rağmen eski belediye meclis üyesi Mustafa Selçuk’u danışman olarak belediyede görev verdiği için soruşturma izni verilmişti. Belediye Başkanı İlhami Ortekin’in sağ kolu olarak bilinen Mustafa Selçuk’un operasyon kapsamında hapis cezasına çarptırılması bugün Aydın’da günün konusu oldu.

MUSTAFA SELÇUK’A CEZAEVİ YOLU GÖRÜNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 12:10:04
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 00:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?