30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Selçuk'ta kurtuluş coşkusu

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü törenlerle kutlandı.


Düzenlenen törende çelenk sunumu ve Milis Kuvvetleri temsilen 5 Efe ile kurtuluş törenleri başlatılıp, 5 Efe’nin Selçuk Kalesi burçlarında bulunan Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesi ile devam etti. Resmi törene Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üst Teğmen İdris Fındık, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Ege Ordu Komutanlığı Bandosu ve Merasim Bölüğü, gaziler, Efes Spor Kulübü Derneği, Belediye Spor Kulübü Derneği, Selçuk Gençlik Spor Kulübü Derneği, Çiftçi Malları Koruma Derneği, Avcılar ve Atıcılar Derneği, Belediye spor Halkoyunları Ekibi ve diğer kuruluşlar katıldı.


Törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, “Bugün gerçekten çok anlamlı bir gün. Kurtuluş günleri, Cumhuriyet Bayramları ulusal onurumuzun tekrar tekrar vurgulanması gereken günlerdir. Çünkü kurtuluşumuzun 86. yıldönümünü kutluyor olmamıza rağmen, Kurtuluş Savaşı’nda mücadele ettiklerimiz, Kurtuluş Savaşı’nda bize mermi sıkanlar Kurtuluş Savaşı’nda ecdadımızı Anadolu’ya gömmeye çalışanlar yani emperyalistler, cumhuriyetimizin son 30 yılında sözde dostlarımız olarak, devletimizin bütün organlarında. Türkiye’nin dünya üzerindeki siyasi aktörlüğünün öğretmenliği konumundalar. Şanlı ordumuz, Nene Hatunlar, dedelerimiz canıyla kanıyla bu ülkeyi bu toprakları bize emanet etmiştir. Peki emanet alanlar hatta o günleri bu bayram törenlerindeki birer vecizeden öteye göremeyenler, emperyalizmin amaçlarına su taşıyanlar. Nereye su taşıyorsunuz? Kimin geleceğine su taşıyorsunuz. Evet değerli Selçuklular 86 yıl geçmiştir. Yöntem değişmiştir. 86 yıllık emelleri dün gibi taptazedir “ dedi.


Selçuk Belediye spor halkoyunları ekibinin sunduğu gösterilerden sonra resmigeçit töreni gerçekleşti. Resmigeçit törenin ardından Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Geçmişten Günümüze Selçuk” fotoğraf sergisi açılışı gerçekleşti. Serginin 19 Eylül tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 22:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa akbulut 87.2 IP: 88.233.53.xxx Tarih : 23.09.2008 22:14:23

idris fındık benim şırnakta komutanımdı inş daha güzel mertebelere gelmesini temenni ederim