30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Sertifika tamam sıra işte

CNC TORNACILIK KURSLARINI BAŞARI İLE TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Avrupa Birliği (AB) Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı kapsamında, İş-Kur Aydın İl Müdürlüğü, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik başkanlığı ve Aydın Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce uygulanan ''Nitelikli Tornacılık, CNC Tornacılığı Eleman Yetiştirme ve İstihdam Programı Mesleki Eğitim Projesi'' kurslarını başarı ile tamamlayan 56 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika törenine katılan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Her meslek önemlidir. Toplumda kimseyi küçük görmüyoruz, sadece işini iyi yapmayanlar küçük görünür” diyerek herkesin işini iyi yapmasını istedi.

Aydın Sanayi Odası’nda düzenlenen sertifika törenine Vali Mustafa Malay, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İş-Kur Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Dönerkaya, Projeyi hazırlayan Arzu Akar, davetliler ve kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler katıldı.

Tören öncesi masalara tek tek dolaşarak mesleki Eğüitim merkezi öğrencileri ve CNC Tornacılık Kursunu tamamlayan kursiyerlerle birebir görüşen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, gençlere mesleklerini iyi öğrenip en iyi şekilde icra etmeleri yolunda nasihatlerde bulundu.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Coş, günümüzde üniversiteyi bitirip, diplomasını alan çok sayıda öğrencinin iş bulamadığını bu nedenle mesleki eğitim kurslarının çok önemli olduğunu kaydetti. Kalifiye elemana her zaman ihtiyaç duyulduğunu ve kendisini iyi yetiştiren meslek erbabının da kesinlikle aç kalmayacağını ifade eden Coş ''Her şeyin kalitesini yaparsak, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşırız. Çünkü kalite çok önemli. Her ürünün kalitesi alıcısını çabuk bulur. O yüzden günümüzde kalifiye elamanların yetişmesi bu kaliteli ürünlerin daha fazla ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Düğünlerde müzik çalanların, söyleyenlerin bile kursa alınması lazım. Her işin bir mesleki eğitimi olmalı. Bu nedenle bu kursa katılan ve başarılı olan gençleri yürekten kutluyorum. Toplumda her meslek önemlidir. Ve toplumda işini iyi yapan kimse küçük görülmez, ancak işini iyi yapmayan kişiler küçük görünür'' dedi.

Bu kurlar başlarken Aydın sanayisindeki ihtiyaç belirlenerek, fabrikalarca işe alınacak kişi sayısı kadar kursiyer aldıklarını, ancak kriz nedeniyle mezun olan kursiyerlerin bir kısmının henüz işe yerleştirilemediğini belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi AKşit, krizin atlatılması ile tüm kursiyerlerin işe yerleşeceğine inandığını söyledi.

Aydın Çıraklık Eğitim Merkezi’ni bitiren herkesin kesinlikle işsiz kalmadığını belirten Akşit, Bugüne kadar Aydın Çıraklık Eğitim Merkezi’nden mezun olup da işsiz olan kimse yok. Çünkü onlar öğrenerek yapıyorlar. Eğitim seviyemiz yükseldikçe gelişiyoruz. Aydın'da ilköğretimi bitirdikten sonra liseye devam etmeyen, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gitmeyen yaklaşık 14 bin çocuğa ulaştık. Onlara 'Gelin bu kurslara katılın iş sahibi olun' dedik. Çünkü makinelerin çalışması için daha çok kalifiye eleman ihtiyacı olacak'' dedi.

Aydın'da kurum ve kuruluşların 153 temsilcisine 21 Şubat 2008 günü Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı'nın tanıtımını yaptıklarını, 212 temsilciye AB Proje Hazırlama Semineri düzenlediklerini belirten İş Kur Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı “İlimiz genelinden merkezi Finans Birimine gönderilen projelerden iki proje hibe almaya hak kazanmıştır. Bu projelerden biri Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik başkanlığı’nca hazırlanan 80 kişiye yönelik 212 bin 930 Avro bütçeli Nitelikli Tornacılık, CNC-Tornacılığı Eleman Yetiştirme projesidir. Proje maliyetinin yüzde 90’ı AB tarafından karşılanmıştır”

Yapılan konuşmaların ardından kursları başarı ile tamamlayan 56 kursiyer sertifikalarını protokol üyelerinin ellerinden aldılar.

CNC TORNACILIK KURSLARINI BAŞARI İLE TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
CNC TORNACILIK KURSLARINI BAŞARI İLE TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
CNC TORNACILIK KURSLARINI BAŞARI İLE TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
CNC TORNACILIK KURSLARINI BAŞARI İLE TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
CNC TORNACILIK KURSLARINI BAŞARI İLE TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
CNC TORNACILIK KURSLARINI BAŞARI İLE TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 10:22:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 12:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?