20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Seyyar Eğitim TIR'ı Kuşadası’nda

SEYYAR EĞİTİM TIR'I KUŞADASI’NDA

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre bilinci ve çevre duyarlılığını artırmak amacıyla hazırladığı seyyar eğitim TIR'ı Kuşadası’na geldi.

81 ili dolaşmak üzere Ankara'dan yola çıkan Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 5 seyyar tanıtım aracından biri Kuşadası Atatürk Meydanı’nda Kuşadalılarla buluştu. Eğitim TIR'ı, Hacivat-Karagöz gösterileri, tiyatro oyunları, slâyt gösterileri ile bakanlığın çalışmalarını tanıttı. Eğitim TIR'ı, yetişkinlerin yanı sıra çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Seyyar Eğitim Tır’ının çalışmalaı nedeniyle Kuşadası’nda tören düzenlendi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur’un da katıldığı törenin açılışında konuşan Aydın Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, eğitim TIR'ının çalışmalarının Orman Bakanlığı'na bağlı DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü ve Çevre müdürlüklerinin ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Seyyar Eğitim TIR’ının öğrencilerde çevre bilincini geliştirmek, çevre ile öğrencileri barıştırmak amacıyla ilginç parodilerle çeşitli bilgiler aktardığını dile getiren Yorgalı,: "Öğrencilerin coşkusundan da görüldüğü gibi oldukça başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Bakanlık tarafından geliştirilen proje kapsamında 5 adet seyyar eğitim aracı, bakanlığın yürütülen faaliyetlerin kamuoyuna tam olarak aktarılabilmesi, çevre bilinci ve orman sevgisinin geliştirilmesi maksadıyla 22 Nisan-18 Haziran 2010 tarihleri arasında 81 ili ziyaret edecek. Proje kapsamında, su kaynaklarının israf edilmeden kullanılması, temiz bir çevre için yapılan çalışmalara katılımın sağlanması, vatandaşların gerekli bireysel tedbirleri alması ile bakanlık ve bağlı genel müdürlüklerinin tamamladıkları ve halen yürütmekte oldukları projelerin vatandaşlara anlatılması, projelere dair görüş ve önerilerinin alınması hedefleniyor” dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre orman seyyar eğitim aracında vatandaşlara ücretsiz çam fidanı dağıtılırken, aracı gezen Kuşadası Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu öğrencileri de bu tür organizelerle çevre ve ormanların korunması bakamından bilinçlendirme yapılmasının önemini dile getirdiler.

Bu arada, Kuşadası’ndaki seyyar eğitim tırı çalışmaları sırasında çeşitli okullar tarafından kermesler düzenlendi ve folklor gösterileri yapıldı. Eğitim çalışmaları sırasında ayrıca Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla çeşitli müzik gösterileri yapıldı.

SEYYAR EĞİTİM TIR'I KUŞADASI’NDA
SEYYAR EĞİTİM TIR'I KUŞADASI’NDA
SEYYAR EĞİTİM TIR'I KUŞADASI’NDA
SEYYAR EĞİTİM TIR'I KUŞADASI’NDA
SEYYAR EĞİTİM TIR'I KUŞADASI’NDA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 19:13:05
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 19:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?