20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Sıcaklar arttı, fiyatlar düştü

SICAKLAR ARTTI, FİYATLAR DÜŞTÜ

Aydın’da okulların tatile girmesi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte çarşı ve pazarda sebze ve meyvelerin fiyatları düştü. Son 2 yıldır Aydınlı üreticinin yüzünü fiyatı 2 telden hiç düşmeyen pırasa güldürdü.

Aydın’ın en mehşur semt pazarı Salı pazarında tezgah açan pazarcılar bugün umduklarını bulamadı. her şeyin bol olması nedeniyle tüketicinin eşya beğenmemesinden dert yanan satıcılar, “Bu bolluğun, yokluğunu Allah göstermesin. 50 kuruşa patlıcan biber domates satıyoruz. İşçilik maliyeti bile değil ama kimse bir şey beğenmiyor” diyerek dert yandılar.

Artan sıcaklarla birlikte, sera ve açıkta üretilen tüm ürünlerin meyve verdiğini ve yaşanan bolluğun kıymetinin bilinmemesinden dert yanan Aydınlı pazarcılardan Sabahat Onur, “64 yaşındayım, çok kurak ve kıtlık yılları yaşadığımız gibi bolluk yıllar da gördük. Ancak bu bolluk yakında yaşanmadı. Ne var ki insanlarımız bol buldukça nankörleşip şükretmeyi unutuyor. Şu anda domatesin kilosu 50, salatalığın 3 kilosu 1 TL, kabak 50 kuruş, patlıcan 50 kuruşa satılıyor. Mazot ve gübre fiyatları amele yevmiyeleri her geçen gün artıyor. Buna karşın fiyatlar her geçen gün düşüyor. Fiyatlar bunca düşük olmasına rağmen kimse bir şey beğenmiyor. Bu nimetin şükrünü unutursak, Allah muhafaza kıtlık yaşanır. İnsanlarımız çok nankör. Yeni nesil karne ile alışveriş yapılan günleri çok çabuk unuttu” diye konuştu.

ZAM ŞAMPİYONU PIRASA ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Bu arada ülke genelinde son iki yıldır üreticine en çok kazandıran sebze fiyatı pırasa oldu. Kış aylarında oldukça yükselen soğan ve patates tahtını yine pırasaya bıraktı. Kışın 1,5 TL olan soğan ve patates şu anda 50 kuruşa satılırken, Aydın’ın yöresel sebzeleri arasında yer alan pırasa yaklaşık 16 aydır tezgahlarda 2 TL’den satılıyor.

SICAKLAR ARTTI, FİYATLAR DÜŞTÜ
SICAKLAR ARTTI, FİYATLAR DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 09:16:03
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 10:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?