30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Sigara yasağında ilk gün 6 fire

19 Temmuz’da uygulama giren sigara yasağının ilk gününde Aydın genelinde yapılan denetimlerde 6 işyerinin yasağa uymadığı tespit edildi. Sigara yasağı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (Alo 184 SABİM) en fazla Didim ve Kuşadası’ndaki işletmelerden sorular gelirken; Vali Hüseyin Avni Coş ilk günden yasaya uyan esnaf ve halka teşekkür etti.

Konuyla ilgili olarak Aydın İl Salık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine dair kanunun özel işletmelerle ilgili bölümünün 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Yasağın başlamasıyla birlikte lokanta, restoran, kahvehane, kafe, bar ve disko gibi eğlence hizmeti veren işletmelerdeki kapalı alanlarında sigara yasağı kapsamına girdiği kaydedilen açıklamada; “Aydın Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri ‘Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi’ ve ‘Alo 184 SABİM’ hattına ulaşan ihbar ve şikayetlere zamanında müdahale ederek, kanunun uygulama ve denetimine başladı. İl merkezinde 20’den fazla işletme ziyaret edildi, 3 ihbar değerlendirildi. Telefon açarak kanunla ilgili bilgi edinmek isteyen vatandaşların soruları yanıtlandı. Soruların daha çok Didim ve Kuşadası gibi turizm beldelerinden geldiği görüldü. Denetimlerde esnaf ve işletme çalışanlarının denetim ekiplerine yardımcı oldukları, asla dirençli bir tavır sergilemedikleri ve müşterilerin de uygulamadan son derece memnun oldukları tespit edildi” denildi.

19 Temmuz’dan itibaren başlanılan denetimlerde il genelinde 6 aksaklık tespit edildiğinin altını çizilen açıklamada; “Bu işletmeler hakkında tutanak tutuldu. Aksaklıkların giderilmesi için işletme sahiplerine yeterli süre tanındı. Aydın’da kanunun uygulamasıyla ilgili olarak polis, zabıta, milli eğitim ve sağlık personellerinden oluşan 152 kişilik denetim ekibi kesintisiz ve düzenli olarak denetimlerine devam edecek. Vatandaşlarımız Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi’nin 2135000/153-183 numaralı telefonlarını ile Alo 184 SABİM hattını kullanarak şikayetlerini iletebilirler” ifadelerine yer verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 17:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?