30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Sigaralı Atatürk Anıtı kaldırılacak

Aydın’ın Sultanhisar İlçesinde Belediye Meydanı’ndaki elinde sigara bulunan Atatürk Anıtının kaldırılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Ertegün Ünal, konuyla ilgili birkaç öneri ve şikayet aldıklarını, Meydan Düzenlemesi Projesi kapsamında sigaralı anıtın kaldırılacağını söyledi.

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde Belediye Meydanı’nda eli sigaralı Atatürk heykelinin özellikle çocuklara kötü örnek teşkil ettiği ileri sürüldü. Sultanhisar’da güzel bir meydana ihtiyaç duyulduğunu ve belediye olarak ilk işlerinden birinin bu projeyi gerçekleştirmek olduğunu kaydeden Başkan Ertegün Ünal, “Meydanı belediye önüne kaydıracağız. Yeni meydana daha kibar bir heykel koyup, sigaralı bu heykeli de tamamen kaldıracağız” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cenk IP: 88.246.165.xxx Tarih : 7.05.2009 12:40:38

Aydınlı olarak yaptığınız bu anıta hakaretten utanç duyuyorum.Atamızın zamanında elinde siğarasıyla çekilmiş fotoğrafından esinlenerek yapılmış bir anıta  yapılan bir terbiyesizlik,tarihe saygısızlık,olarak değerlendiriyorum.Siğaradan birilerinin kafasına kül mü düşmüş,yoksa ateş düşüp te birilerinin bir tarafını  mı yakmış anlamıyorum.Saygı ,saygı, saygı.Bazı kendini bilmezlerin dolduruşuna gelmeyelim,tarihimize ve eserlerimize sahip çıkmasını iyi bilelim.Mantıklı olalım.Mantıklı düşünelim.Efelere böyle hata yakışmaz ve efeler böyle hatalar yapmaz.