1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Sınavla cazgır seçildi

TÜRKİYE’DE İLK KEZ CAZGILAR SINAVLA SEÇİLDİ

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Kuşadası'nda düzenlenen 2. Yağlı Güreş Hakem ve Cazgır Gelişim Semineri sona erdi. Seminerde ayrıca yağlı güreş cazgırlarına sözlü sınav uygulandı.

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu tarafından Kuşadası Batıhan Otel'de gerçekleştirilen 2. Yağlı Güreş Hakem ve Cazgır Gelişim Semineri’ne Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan, Uluslar arası olimpik kategori hakemi ve merkez hakem yürütme kurulu üyesi Yrd.Doç.Dr. İbrahim Cicioğlu ve Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başcazgırı Şükrü Kayabaş ile birlikte hakemler ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 20 cazgır katıldı.

3 gün süren seminerde güreş hakemlerini yazılı ve sözlü sınav yapıldı. Buna göre dereceye giren hakemler 1.2. ve 3. sınıf olmak üzere klasmanlara ayrılırken, sertifika ve görev belgeleri de verildi.Sınavda başarısız olan hakemler ise 1 yıl süre ile güreşlerde görev alamazken, 1. sınıf seçilen hakemler Kırk pınar ve geleneksel güreşlerde görevlendirilecek.

Bu arada, Kuşadası’nda üç gün devam eden 2. Yağlı Güreş Hakem ve Cazgır Gelişim Semineri kapsamında cazgırlara sözlü sınav uygulandı. Uluslar arası olimpik kategori hakemi ve merkez hakem yürütme kurulu üyesi Yrd.Doç.Dr. İbrahim Cicioğlu ve hakem komitesi üyelerinin de izlediği sözlü sınavda, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 20 cazgır başarılı olmak için çaba harcadı. Daha sonra yazılı sınava da tabi tutulacak cazgırların, başarılı olmaları halinde yağlı güreş etkinliklerinde görev almaya hak kazanacakları bildirildi.

Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurul Üyesi Mehmet Ayhan da güreşlerde görev alacak cazgırların ilk defa sınavla belirlendiğine işaret ederek, ''Bizde yüzyıllardır cazgırlık, usta çırak ilişkileriyle belirleniyordu. Bu yıl ilk kez sözlü ve yazılı sınavla cazgırları belirliyoruz. Bundan sonra cazgırlar böyle yetişecek. Sözlü ve yazılı sınavlarda başarılı olacak arkadaşlarımız cazgır olarak görevlendirilecek” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ CAZGILAR SINAVLA SEÇİLDİ
TÜRKİYE’DE İLK KEZ CAZGILAR SINAVLA SEÇİLDİ
TÜRKİYE’DE İLK KEZ CAZGILAR SINAVLA SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 16:58:00
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 17:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?