19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Sinek istilası

Kuşadası sokaklarını son günlerde istila eden sinekler tartışmalara neden oldu. Esnaf, belediyenin zamanında gerekli ilaçlamayı yapmaması yüzünden Kuşadası'nın en önemli cadde ve sokaklarının sinek istilasına uğradığını ileri sürdü. 

Kuşadası'ndaki sinek krizi dün önceki gün öğle saatlerinde başladı. Öğle saatlerinden itibaren sürü halinde Kuşadası'nın çeşitli cadde, sokak ve bulvarlarını istila eden sinekler, hem esnafa, hem vatandaşlara hem de yerli ve yabancı turistlere zor anlar yaşattı. Sinek istilası yüzünden çoğu turist otellerinden dışarı dahi çıkmazken, sokağa çıkanlar ise sineklerden bunalınca geriye dönmek zorunda kaldı. 

Sineklerle ilgili hiçbir önlem almayan belediyeye sert eleştiri yönelten Sağlık Caddesi esnaflarından Eyüp Ağaraç ve Sadri Zengin, son günlerde gemi sayısındaki artışla turist beklediklerini ancak sinek istilası yüzünden hayal kırıklığı yaşadıklarını söylediler. Caddelerde turistlerden çok sineklerin bulunduğunu iddia eden esnaflar, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı yüzünden belediyenin ilaçlama yapmakta geç kaldığını bu durumunda büyük olumsuzluğa neden olduğunu kaydettiler. 
iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 17:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?