20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Şirinkaya'dan Eğitim-İş'e tepki

ŞİRİNKAYA; “TOPLUMLAR KADIN ELİYLE İNŞA EDİLİR”

Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya, “Üniversiteler başı örtülü öğrencilerle başı açık öğrencilerin kol kola neşe içerisinde bilimsel çalışma yaptığı bilim yuvalarına dönüştürülmeli” dedi.

Bir toplumu inşa etmenin kadınların eliyle mümkün olabileceğini savunan Mehmet Şirinkaya, kadınların yetiştirdiği çocukların geleceğin toplumunu oluşturacağını söyledi.

Kadınların ihmal edildiği toplumların sağlıksız ve niteliksiz toplumlar olmaya mahkum olduğunu iddia eden Şirinkaya, “Yaşamın her alanına kadın elinin değdirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayacaktır. Bu bakımdan sadece birikimlerine ve üretimlerine bakmak suretiyle kadınlara toplumsal yaşamın her alanında yer verilmelidir. Kadınların eğitim ve çalışma hakkını kısıtlayan tüm engellemeler derhal kaldırılmalıdır. Üniversiteler başı örtülü öğrencilerle başı açık öğrencilerin kol kola neşe içerisinde bilimsel çalışma yaptığı bilim yuvalarına dönüştürülmeli, resmi kurumlarda başörtülüler de emek ve hizmet üretebilmeli, TBMM’de başörtülü kadınlar da toplumsal yaşam organizasyonunun öznesi olarak milletvekili sıfatıyla yer bulabilmelidir” dedi.

“Biz Eğitim-Bir-Sen olarak düşüncesi karanlık anlayışı şiddetle kınıyoruz” diyen Şirinkaya, “Eğitim hakkı, çalışma hak ve özgürlüğü, din ve vicdan hürriyeti gibi birçok hakkın ihlali sonucunu doğuran başörtüsü yasağı, yasağa hayat ve destek verenler tarafından dahi hukuki bir gerekçeyle açıklanamamaktadır. Eğitim çalışanlarının hakkını, özgürlüğünü savunması gereken Eğitim-İş sendikası Aydın Şubesinin 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle okullarımızın panolarına astığı fotokopi afişlerle, kadınlarımızı İnançlarından dolayı aşağılayan, başı açık, başı kapalı ayrımı yapan anlayışlarından dolayı şiddetle kınıyoruz. Eğitim sendikasının siyasi içerikli ve insanları aşağılayan afişler yerine Eğitime ve eğitim çalışanlarının haklarını ve özgürlüklerini korumaya yönelik afiş ve çalışma yapmasını beklerdik”

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 09:50:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 15:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?