20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Sivas olayları anıldı

SİVAS OLAYLARI AYDIN’DA ANILDI

2 Temmuz Sivas olayları, Aydın’da çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katıldığı etkinlikle anıldı.

Aydın merkez Atatürk Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Katılımcılar adında ortak basın açıklanmasını okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Aydın Başkanı Hasan Ali Üçel, Sivas’ta yaşanan olayların Türkiye’nin aydınlık geleceğine, çağdaşlığına, laikliğine, kardeşliğine ve çok kültürlü yaşamına yapılan bir saldırı olarak nitelendirdi. Saldırının herkesin gözü önünde meydana geldiğini öne süren Üçel, “Madımak Otel’de 8 saat boyunca alevlerin içinde kalanlar, bir yardım eli beklemişlerdir. Ankara’nın yanı başındaki Sivas’taki katliama hiçbir müdahale edilmemiştir. Kuşkusuz halkımız ve inanlık bu katliamı yapanları, yönetenleri, sessiz kalanları unutmayacaktır. Tarihimizde yapılan katliamlarla yüzleşmeliyiz” şeklinde konuştu.

Sivas olaylarının Türkiye tarihine kazındığını savunan Üçel, “Madımak Oteli'nin müze olmasına ilişkin kanun teklifinin reddedilmesiyle daha da büyümüş, otel binasının kebap salonu olarak hizmet vermesini onaylayan bu tutum en az Madımak Katliamı kadar canımızı yakmış, ruhumuzu incitmiştir. Yaşanan bu katliam, Laikliğin önemini ortaya çıkarmış,halkımızın bir arada barış içerisinde yaşaması için Çağdaşlığa, Aydınlığa, Demokrasi ve Laikliğe ihtiyacı olduğunu göstermiştir. Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Bizce bunun çözümü Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi, katliamın karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması ve yargılanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının okunmasının ardından slogan atan grup, daha sonra sessiz bir şekilde meydandan ayrıldı.

SİVAS OLAYLARI AYDIN’DA ANILDI
SİVAS OLAYLARI AYDIN’DA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 19:00:04
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 19:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?