19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Siyasi partilerden greve destek

Haber İş Sendikasının genelde aldığı karara uyarak greve başlayan Türk Telekom Didim Şube çalışanlarına, siyasi parti teşkilatlarından destek geldi. 

Haber İş Sendikası ile Türk Telekom arasında gerçekleşen Yedinci Dönem Toplu İş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasıyla 16 Ekim Salı günü greve başlayan Haber İş Sendikası Didim üyelerine bugün DSP ve CHP ilçe teşkilatları ziyaret etti. Didim Türk Telekom binasına gelerek çalışanlarla sonuna kadar desteklediklerini belirten Demokratik Sol Parti (DSP) Didim İlçe Başkanı Talat Yenipazar, çalışanların verilmeyen hakların kazanımı için savaş verdiğini söyledi. DSP Onursal Başkanı Bülent Ecevit tarafından 1963 yılında çalışanların grev hakkı kazanımı için büyük mücadele verildiğini ifade eden Yenipazar, "Bizler DSP olarak sonuna kadar işçimizin, çalışanımızın yanındayız. Haber İş Sendikasının aldığı bu karara toplumun bütün kesimleri destek vererek dayanışma örneği göstermelidir. 'Bu gün arkadaşlarımıza uygulanan yaptırımlar yarın bizim de başıma gelebilir' mantığı ile hareket ederek arkadaşlarımızı yalnız bırakmamalıyız. DSP olarak hak kazanım mücadelelerine gösterdiğimiz desteğin ilk adımını 1963 yılında attık. Daima yanınızda olacağız, biliyoruz ki hak verilmez alınır" dedi. 

Diğer yandan DSP teşkilatının ardından Telekom Didim şubesine CHP Didim ilçe teşkilatı da ziyaret ederek, Telekom çalışanlarına destek verdiklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 11:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?