19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Soğuk hava sobacıları sevindirdi

Ege'de sıcak ve kurak geçen bir yılın ardından Kasım ayı içerisinde etkisini gösteren soğuk ve yağışlı hava, Aydın'da en çok sobacıları sevindirdi. Geçtiğimiz yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sonbahar ve kış aylarında durgun bir sezon geçiren Aydın Sobacılar Çarşısı'nda, son üç gün içerisinde yoğun bir alışveriş trafiği başladı. 

Soğuk ve yağışların artmasına en çok sobacı esnafının sevindiğini ifade eden çarşı esnaflarından Kadri Telli, durgun geçen Ekim ayının ardından son bir hafta içerisinde işlerinin arttığını söyledi. Yaşanan soğuklarla birlikte satışlarının yaklaşık 3 kat arttığını ifade eden Telli, yıllık olarak ise geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla satış yaptıklarını kaydetti. Geçtiğimiz yıl boyunca Aydın'da sadece ciddi manada 3 gün soğuk yaşandığını belirten Telli, bu yıldan ümitli olduklarını söyledi. 

Geçen yıl işlerin durgun olması nedeniyle soba fiyatlarının iki yıldır değişmediğini belirten sobacılar fiyatların 60 ile 130 YTL arasında değiştiğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 18:52:43
Güncelleme :14 Kasım 2007 Çarşamba 15:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?