20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Sokaklarda bayram heyecanı

Mübarek Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala, vatandaşlarda bayram telaşı sardı. Bayram nedeniyle evlerde temizlik alarmı verilirken, aile büyükleri de bayram alışverişini yapmaya başladı.


30 Eylül Salı günü kutlanacak olan bayram öncesinde Aydın’ın en eski alış-veriş merkezlerinden olan Yağcılar İçi ve il merkezinde kurulan büyük semt pazarlarında insan selini andıran manzaralar oluşuyor. Bayram alışverişi nedeniyle esnaflar rahat bir nefes alırken, ucuz alışverişin adresi olarak bilinen semt pazarlar bütçesine uygun alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.


Aydın’daki alış-veriş merkezleri ve semt pazarlarında özellikle çocukların yeni giysiler giyinip, şeker toplayabilecekleri bir bayram hayalinde oldukları gözleniyor. Çocukların bu sevincini tam olarak yaşamasını isteyen anne babalar ise kendileri için hesaplı ve kaliteli alışveriş yapabileceği adresleri tercih ediyorlar. Bayrama sayılı günler kala daha çok şekerleme ve tatlı satışı yapan işyerleri ile giyim mağazaları ve seyyar satıcıların daha çok ilgi gördüğü gözlenirken, mutfak ihtiyaçlarının giderilmesine daha az önem verildiği gözleniyor. Ailesine ve yakınlarına çeşitli hediyeler almanın telaşında olan vatandaşlar, kalan kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorlar. Aydın’daki alış-veriş merkezleri ve semt pazarlarında yaşanan yoğunluğun arife günü olan Pazartesi akşamına kadar devam etmesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 16:04:43
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 16:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?