29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Sokaklarda yaşayan adama Vali şefkati

Aydın’da yaklaşık 20 yıldır sokaklarda yaşayan yaşlı şahıs, valilik tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı huzurevine yerleştirildi. Üzerinde kimliği olmadığı için kütüğü tespit edilemeyen yaşlı adam, bugün kendisini ziyarete gelen vali yardımcılarına teşekkür etti.

Edinilen bilgiye göre, 25 Kasım gecesi Aydın Vali Yardımcısı Ali Kazgan, şehri kontrol etmek üzere gece Aydın’da dolaşmaya başladı. Aydın Merkez Hasanefendi Mahallesi Tekel Binası’nın ara sokağında yaşlı bir şahsın yattığını gören Vali Yardımcısı Ali Kazgan, adının Hüseyin Acar (60) olduğunu belirten yaşlı şahısla ilgilendi. Yaşlı şahsın 20 yıldır sokakta yaşadığını öğrenen Vali Yardımcısı Kazgan, aynı gece ilgililere talimat vererek şahsın huzurevine yerleştirilmesini istedi. Aşırı derecede rahatsız olan yaşlı şahıs tedavi altına alındı. Sol ayağında kangren tespit edilen Hüseyin Acar’ın, sol ayak baş parmağı kesilerek tedavi edildi.

Bugün Aydın Vali Vekili Ömer Eru ve Vali Yardımcısı Ali Kazgan, huzurevine yerleştirilen Hüseyin Acar’ı ziyaret ettiler. Kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun kalan yaşlı ve kimsesiz Hüseyin Acar, vali yardımcısının kendisini kaldırımda uyurken bulması sonucu hayatının değiştiğini belirterek, "32 yıl önce yakınlarıma kızarak memleketim olan İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Çamlık Beldesi’ni terk ettim. Yıllarca Aydın’da hamallık yaparak yaşadım. Hiç evlenmedim. Evim barkım olmadığı için memleketime de dönmedim. Hiç kimsem yok. Yaklaşık bir ay önce devlet yetkilileri beni yattığım kaldırımdan alıp buraya getirdiler. Allah devletimize zeval vermesin. Artık kaderim değişti" sözleriyle kendisine yardım edenlere teşekkür etti. Hüseyin Acar, basın mensuplarının sorularını "Yaramı daha fazla deşmeyin" diyerek cevapsız bıraktı.
Yaşlı şahsın ifadeleri doğrultusunda nüfus müdürlüklerinde araştırma yaptıklarını ancak kayıtlarda Hüseyin Acar isimli bekar ve 60 yaşlarında bir kayda rastlamadıklarını belirten Aydın Vali Vekili Ömer Eru, "Nüfus kayıtlarına ulaşamadığımız için adının Hüseyin Acar olduğunu belirten bu vatandaşımızı resmi olarak huzurevine yerleştiremiyoruz. Yeşil kart çıkaramıyoruz. Şu anda geçici olarak buraya aldık. Aydın’da yıllarca hamallık yapan bu vatandaşımızın kimliğe kayıtlı olduğu yeri bilen varsa yardımcı olsun" dedi.

Yıllarca Aydın’da hamallık yaparak geçimini kazanan Hüseyin Acar’ın 1969-70 yıllarında askerliğini Kütahya Hava Er Eğitim Taburu ve Malatya Erhaç Hava İndirme Komutanlığı’na bağlı olarak yaptığı öğrenildi. 1980’li yıllarda Milli Piyango’nun büyük ikramiyesini kazanan Hüseyin Acar’ın, biletini bulamayınca aklını kaçırdığı bildirildi. Yaşlı şahsın kimlik bilgilerinin tespit edilebilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Aydın-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 14:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?