19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Söke Belediyesi'nden üniversite planı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi ile Didim arasında yer alan Söke İlçesi'nin, tarım, sanayi ve turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için, Söke Belediyesi tarafından proje çalışmalarına başlandı. 

İlçenin ekonomik kurtuluşunu sağlayacak Nazım İmar Planı çalışmalarının tamamlandığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, "Söke'yi, Türkiye'nin ardından dünyanın cazibe merkezi yapmak için çalışıyoruz. İlk hedefimiz, vakıf üniversitesi kurmak" dedi. 

Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar tarım ve kültür şehri olan Söke'nin, bir zamanlar bağlı bulunduğu Aydın'dan daha büyük ve daha fazla nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Söke Belediye Başkanı Özekmekçi, Nazım İmar Planı Projesi kapsamında, ilçenin tüm sorunlarının çözüleceğini söyledi. 

Proje kapsamında, Menderes Nehri'nin hayat verdiği geniş ve verimli topraklara sahip Söke'de, organize sera, hayvancılık, ve zeytincilik alanlarıyla turizm bölgelerinin belirlendiğini kaydeden Özekmekçi, ilçede vakıf üniversitesi kuracaklarını söyledi. Özekmekçi, konuyla ilgili açıklamasında, "Birçok ilden daha büyük ve daha gelişmiş olmasına rağmen, Aydın Adnan Menderes 

Üniversitesi, yıllardır fakülte isteğimize olumlu cevap vermedi. Bir yerin gelişmesinde en önemli faktörlerden birinin üniversiteler olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, Söke'ye vakıf üniversitesi kurmayı düşünüyoruz. Bunun için, Nazım İmar Planı'nda, 200 bin dönüm alanı, kuracak olduğumuz vakıf üniversitesine ayırdık" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 12:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?