31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Söke DSP yönetimi CHP'ye katıldı

SÖKE DSP YÖNETİMİ İSTİFA EDİP CHP SAFLARINA KATILDI

Demokratik sol Parti (DSP) Söke İlçe Teşkilatı yönetim kurulu oy birliği ile aldığı kararla DSP’den istifa etti. DSP çatısı altında siyasal yaşamlarına son verme kararı alan Söke DSP’liler; düzenlenen basın toplantısı ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarına katıldıklarını açıkladılar. DSP’den istifa edip CHP’ye katılan yönetim kurulu ile birlikte üye bazında katılımların önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği öğrenildi.

CHP Söke İlçe Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında DSP’den istifa ettiklerini açıklayan DSP İlçe Şeref Uçansoy, CHP ilçe Başkanı Sevim Şahin, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna ile partililer yer aldı.

Ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarının siyasi emelleri adına AK Parti hükümeti tarafından zapt edildiğini, özelleştirmeler adı adlında her şeyi satıldığını, halkın yoksulluğa itildiğini iddia eden DSP İlçe Başkanı Şeref Uçansoy; “Demokrasi nutukları atılırken tek adamlık ve ‘padişahım sen çok yaşa’ diyen bir toplum yaratma çalışmaları karşısında DSP çatısı altında bu gidişata dur diyebilme gücünü görememekteyiz” dedi.

Geçmiş dönemlerde birleşmelerin genel merkezler inisiyatifinde gerçekleşmesinin sağlıklı sonuçlar vermediğine dikkat çeken DSP Söke İlçe Başkanı Şeref Uçansoy; “Bu kez birleşmelerin ve arayışların tabanda başlatılmasının daha sağlıklı olacağı görüşündeyiz” diye konuştu.

“Kardeş partimiz DSP yönetim kurulu CHP’ne katılma kararı almışlardır, Sosyal Demokrat ruhun özü budur” diyerek sözlerine başlayan CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin yaptığı açıklamasında; “AKP’nin bu ruhu bu yüreği bilmesi ve anlaması mümkün değildir. İşte DSP Söke İlçe Örgütümüzün bu anlamlı kararı almalarındaki anlamlı gerçek, AKP Hükümetinin işçiyi, öğretmeni, esnafı, çiftçiyi, emekliyi sömürmesine dur demek içindir” dedi.

Sevim Şahin tüm vatandaşlara CHP çatısı altında toplanmaya çağrıda bulunarak; “Gelin hakça paylaşılan, sömürünün ezilmenin yok edileceği özgürlüğün hakim olacağı güzel ülkemizde halkın iktidarını CHP çatısı altında hep birlikte kuralım” diye konuştu.

SÖKE DSP YÖNETİMİ İSTİFA EDİP CHP SAFLARINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 17:27:05
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 18:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?