30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Söke Ovası sular altında

Büyük Menderesin taşması sonucu nehrin içinden geçtiği Burunköy, Nalbantlar ve Akçakaya köylerinde binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı. Ayrıca Büyük Menderes’i besleyen Sarıçay’ın koruma setti de Bağarası-Kalçık mevkiinde patlaması sonucu Kaçlık, Karaklı ovalarının bir bölümü su altında kalırken DSİ ekipleri patlayan settenin onarımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek yağışlı kış sezonlarında Büyük Menderes’in taşmasının kendileri için artık olağan olduğunu söyleyerek; “Yıllardır bu sorunun çözümünün Çine Barajı olduğu biliniyor. Yetkililer sürekli olarak 2009 yılında Çine Barajında su tutulmaya başlanılacağını ifade etmekteler. Buna inanmak istiyoruz. Çine Barajı’nın devreye girmesiyle Ovamız Büyük Menderes Nehri’nin taşmasından kurtularak düzenli çiftçilik yapabileceğine inanıyoruz. Sel baskınından kurtulmamızın tek çaresi Çine Barajı’nın bir an önce tamamlanması” dedi. Son bir hafta içerinse Söke’ye metre kareye 155 Kg yağış düşerken Muhsin Örnek kar suları ile Büyük Menderes Nehrinin ovada yol açtığı sel baskınının etkisinin devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Büyük Menderes Nehrinin taşması sonucu özellikle Burunköy Ovası’nda yüzlerce dönüm buğday ekili alanın su altında kaldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADA09 IP: 85.127.212.xxx Tarih : 8.01.2009 04:58:22

Sükür! Allah asükür ki su toplandi yine!