20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Söke'de adaylık istifaları

Yerel seçimlerde mahalli idarede görev yapmak isteyen aday adayları partilerindeki görevlerinden bir bir istifa etmeye başladı.

Devlet Memurları Yusuf Keremit Söke Belediye Başkan aday adaylığı, Sulhattin Kaya Savuca Belediye Başka aday adaylığı için istifa ederlerken; parti yönetim kurulu üyeleri de istifalarını sunmaya başladı.

Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti) Atburgazı Belde Başkanı Dilaver Balat görevinden aday adaylığı için istifa ederken; Demokrat Parti (DP) Söke İlçe Başkanı Mızrap Nazlı’da istifa eden bir başka aday adayı oldu. Partisinden Söke Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Söke DP İlçe Başkanı iş adamı Mızrap Nazlı ilçe başkanlığından istifa etti. Mızrap Nazlı, Yönetim kurulu toplantısında istifasını verirken, başkanlık görevini ilçe başkan yardımcılarından emekli öğretmen Musa Avcı’nın üstlenmesi bekleniyor.

Söke CHP’de de adaylık istifaları vardı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Çınar ve Ekrem Palabıyık partilerindeki görevlerinden istifa ettiler. Tariş Söke Pamuk Kooperatifi yönetim kurulu üyesi de olan Ekrem Palabıyık’ın ismi CHP’den Sarıkemer Belediye Başkan aday adaylığı için konuşulurken; sanayici iş adamı Mehmet Çınar’ın da Söke Belediye Meclis üyeliği için aday adayı olması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sevim Şahin Yüksek Seçim Kurulu Kararı gereği görevlerinden istifa eden yöneticilerinin kararlarını saygıyla karşıladıklarını söyleyerek; “Ayrıca Bağarası Belde yönetiminde üç ve Güllübahçe Belde yönetiminden de üç arkadaşımız görevlerinden istifa ettiler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 11:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?