30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Söke'de engelliler için etkinlik

Söke Belediyesi Kültür Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Engelleri Kaldıralım” etkinliklerinin ikinci yapıldı.


Söke Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler sabah saatlerinde engelli öğrencilerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Kortej halinde Söke Belediye Meydanı’na gelen engellilere Söke Belediye Bandosu eşlik etti. Buradaki törenlere İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ve eşi Hanife Demirhan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Akaya, Mehmet Çınar, Nimet İncedal, bazı daire müdürleri ve engelli öğrenciler, öğretmenleri ile velileri katıldı.


Engelliliğin hayatın bir gerçeği olduğunu belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, “Yetkililer olarak engellilere rahat bir yaşam sağlamak zorundayız. Yurdumuzda 4.5 milyon engelli var, bunların 1.5 milyonu ise çocuk. Engellilere emek veren başta anneleri olmak üzere, eğitim kurumlarına teşekkür ediyorum. Her zaman engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanındayız ve yanlarında olmalıyız” dedi.


İnsanların doğuştan itibaren en tabi haklarının yaşam hakları olduğunu belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan da; “insanların mutlu yaşamalarını sağlamak ise bizim görevimiz. Devletimiz engelli vatandaşlarımız için gerekli düzenlemeleri yapmış ve uygulamaya koymuştur. Uygulayıcı birimler olarak bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Sadece kamu kurumları değil, bu konuda sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızda üzerine düşen görevi yapmalıdır” dedi.


Söke’de engellilere yönelik kurumlar hakkında bilgi veren Demirhan; “İlçemizde biri devlet, ikisi özel kurum olmak üzere 3 merkezimiz bulunmaktadır. Bunun yanında rehabilite merkezlerimizde bulunuyor. Bu bakımdan mutluluğumu ifade etmek isterim. Eğitim kurumlarımız özverili çalışmalar yapmaktadır” ifadelerini kullandı.


Etkinlikte Söke Belediyesi 2. Engelleri Kaldıralım Etkinliği’nde yılın annesi olarak belirlenen engelli çocuk annesi Leyla Çamkıran’a İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan tarafında plaket takdim edildi.


Yılın annesi seçilen Leyla Çamkıran, çok mutlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Engelli çocuk sahibi tüm anneler yılın annesidir, bu plaketi tüm engelli anneleri adına alıyorum. Her annenin çocuğu özeldir ancak engelli çocuklar daha özeldir. Biz engelli çocuklarımızın yaşamlarını horlanmadan, ezilmeden, alay edilmeden sürdürmelerini istiyoruz”

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?