29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Söke'de festival hazırlıkları tamalandı

Aydın Söke'de bu yıl 3.'sü düzenlenecek pamuk festivalinin hazırlıkları tamamlandı. İlçede 30 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Pamuk Festivali ile Söke kültür ve sanatının yanı sıra eğlenceyle geçecek dolu dolu 8 gün yaşayacak. 

Festival programının Atatürk, Konak, Kemalpaşa, Yenicami, Yenikent, Cumhuriyet, Çeltikçi Mahallerine serpiştirilen etkinlikler dikkat çekerken, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, ilçe merkezinin yanı sıra bu yıl Atburgazı Beldesi'nin de festival etkinlik kapsamına alındığını söyledi. Özekmekçi, "Her yıl ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinlikleriyle yöremizin simgesi olan ve Türk tarımındaki önemi ve yeri büyük olan pamuğumuzun adını taşıyan festivalimizi, geleneksel hale getirmeyi arzu etmekteyiz. 

Pamuğun öyküsünü anlatan fotoğraf sergisi ve geçmişte kullanılan tarım makinelerini, ziraat odamızla yapılan çalışmada gün ışığına çıkaran bir sergide çiftçilerimizle buluşturacağız. Ayrıca bu sezon, ilk ürün pamuğu yetiştiren üreticilerimize plaket vereceğiz. Yine etkinlikler çerçevesinde Kemalpaşa Mahalle'mizde restorasyon çalışması tamamlanan tarihi Nuh Bey Konağı'nın açılışını yapacağız" dedi.
Festival etkinlikleri kapsamında 30 Ağustos Çarşamba akşamı Otopark'da Hüseyin Turan, 1 Eylül Cuma akşamı Çarşamba pazaryerinde Yeni Türkü, 3 Eylül Pazar günü Atburgazı Beldesi'nde Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçısı Nebi Yaşar, 6 Eylül'de Söke şehir stadında Edip Akbayram, müzikseverlerle buluşacak. 

Etkinlikler boyunca Gürcistan Halk Dansları Topluluğu ilçede gösteri sunmaya hazırlanırken Yunanistan'ın Samos Adası Valisi ve Vati Belediye Başkanı Kosta Karaminas, Söke'nin Alman Kardeş Şehri Schönebeck Belediye Başkanı Jurgen Haase ve beraberindeki Belediye Meclis üyelerinin, Söke'ye davet edildiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 16:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?