19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Söke'de kurtuluş coşkusu

Söke'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü törenlerle kutlandı. 

Saat 08.45'te Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende Söke İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay İlker Koçak, protokolün diğer üyeleri ve askeri erkan hazır bulundu. Atatürk Anıtına çelenk sunumu sonrasında Kaymakamlık makamında Kaymakam Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay İlker Koçak kutlamaları kabul etti. Kutlamaların kabulünden sonra Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Belediye Meclis Üyeleri ile İl Genel Meclis Üyeleri şehir adına şükranlarını sunmak üzere Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti. Saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanındaki törene geçildi. Törene MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu da katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi konuşmasında; "Tarihimizin akışını değiştiren Kurtuluş günlerinde Söke 85 yıl önce bugün düşman işgalinden kurtarılmıştır. 17 Mayıs 1919 ve 6 Eylül 1922 tarihleri arasında 40 ay düşman işgali altında kalan Söke, önce gönüllü Kuva-i Milliyeciler, daha sonra da Mustafa Kemal önderliğinde kurulan düzenli orduyla düşmanı yenmiş ve 6 Eylül 1922'de ilçemizden tamamen düşmandan temizlenmiştir. İlçemizin kurtuluşunun 85. yılında aynı heyecan ve gururu tekrar yaşıyoruz. Bugün milli birlik ve beraberlik içinde bize emanet edilen Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak bu vatan için can vermiş şehitlerimizin anılarını yaşatıp, manevi değerlerini geleceğe taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümünü kutluyor, bizlere eşsiz zaferler kazandıran başta Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum" dedi. 

Daha sonra Söke Garnizon Komutanlığından Piyade Teğmen Yener Yılmaz'da bir konuşma yaptı. Günün anlamına ilişkin okunan şiirlerin ardından, Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sunarken; tören askeri bando eşliğinde askeri birlik, Halk Oyunları Ekibi, Söke Belediyesi ve Söke Ovası Sulama Birliği araçlarının geçit töreni ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 14:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?