29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Söke'de 'Masal Kahramanları Adası'

Söke Belediyesi tarafından 'Masal Kahramanları Adası' oluşturuluyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Söke Belediye Meclis üyeleri, çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. 

Söke'nin Yenikent Mahallesi'nde Söke-Kuşadası Karayolu üzerinde yapımı devam eden masal kahramanları adası'nı gezen Söke Belediye Meclis Üyelerine bilgi verildi. Toplam 12 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen masal kahramanları adası çocuklar için dev oyuncaklar, restaurant, cafe ve değişik sanat eserleri yer alıyor. Yaklaşık 3 milyon 8 bin YTL bütçeli olan ve iller bankasından alınan kredi marifetiyle inşa edilen Söke masal kahramanları adası'nın, iller bankasından kaynak akışında aksilik yaşanmazsa Temmuz ayında bitirilmesi planlanıyor. 

Çalışmalar hakkında belediye meclis üyelerine bilgi eren Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, projeyi eleştirenlere sert bir dille yanıt verdi. Yapılan çevre düzenlemeleri sayesinde, Yenikent çayının ıslahı ile oluşturulan rekreasyon alanı cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Özekmekçi, "Maddi açıdan geri dönüşümü kolay olan proje Söke'ye hareketlilik sağlayacak. Masal Kahramanları Adası projesini 2008 yılı yatırımları içine alan birçok belediye var. Söke olarak biz birçok belediyeye örnek ve önderlik ettik. Bu projemizi eleştirenler; proje hayata geçince utanacaklar" dedi. 

Masal kahramanları adası projesi 12 bin metrekarelik alan üzerinde Gülliver ve cüceler, Nasrettin Hoca, Taş Devri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Çizmeli Kedi, Şirinler, Çocuk Oyun Gruplar Adası, ayrıca Balık Cafe, Korsan Gemi Cafe, resturant, ağaç salıncak ve değişik sanat eseri aksesuarlarda bulunacağı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 15:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?