19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Sol İttifak'ın Aydın Adayı Sema Pişkinsüt

Aydın'da Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Başkanlığı'nda birleşen ÖDP, EMEP, DEHAP, ÖDP ve SDP'den oluşan altı siyasi parti, Gar Restoran'da düzenledikleri toplantı ile Aydın Belediye Başkan ve meclis üyesi adaylarını açıkladı. Solda Birlik'in Aydın Belediye Başkan Adayı DSP eski milletvekili Dr. Sema Pişkinsüt oldu. Pişkinsüt'ün başkanlığındaki meclis üyesi adaylarının yüzde 40'ı bayanlardan oluşuyor.
Tanıtım toplantısından önce bayan belediye meclis üyesi adaylarını açıklayan SHP Aydın Belediye Başkan adayı Dr. Sema Pişkinsüt, Türkiye'de örnek gösterilecek bir kadroyla Aydın Belediyesi'ni yönetmeye talip olduklarını söyledi. Pişkinsüt, "Demokratik güç birliği oluşturma çabalarını ilk öğrendiğimde büyük bir heyecan hissetmiştim. Ancak eski başarısız girişimleri anımsayarak 'olmazsa' diye kuşkuya düştüğüm de oldu. Benimle birlikte Aydın Belediyesi'ni yönetmeye talip olan kimse, kendi çıkarları için hareket etmeyecek, rantçı olmayacak ve sonuna kadar halka hizmet için çalışacak" dedi.
Aydın Belediyesi'ni son 10 yıldır yönetenleri de eleştiren Pişkinsüt, "Göreve geldiğimizde Aydın halkını asla müşteri gibi görmeyeceğiz. Onlara hakları olan yurttaşlar olarak hizmet edeceğiz. Bu nedenle paran kadar sağlık, paran kadar eğitim, paran kadar belediye hizmeti anlayışını reddediyoruz. Bizden herkes parası kadar değil, hakkı olduğu için hizmet görecek" dedi.
Bilindiği gibi Sema Pişkinsüt, DSP'den 1994 ve 1999 genel seçimlerinde 2. dönem Aydın milletvekili seçilmişti.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 03:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?