30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Soyuçok : Seçime Hazırız

Saadet Partisi Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Soyuçok, yerel seçim çalışmaları ve ülke meseleleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Soyuçok, “Halkımız aç ve işsiz bırakılarak borca esir ediliyor. AKP hükümeti, ülkenin borcunu 500 milyar dolara yükseltti. Biz, tüm ezilenlerin umudu olmakla birlikte 1.5 milyar İslam âleminin de umuduyuz. Onun için önümüzdeki yerel seçimler tarihi bir önem taşımaktadır. Ülkemizde oynanan tüm oyunların hedefinde de gençler vardır. Bütün bu tehlikelerin farkındayız” dedi. Yeni bir dünyayı kurmak için yola çıktıklarını belirten Soyuçok, “Böylesine büyük bir projenin kolay olması da beklenemez. Onun için gece gündüz çalışmak zorundayız. Saadet Partisi Aydın İl Gençlik Kolları olarak Aydın gençliğinin tamamını kapsayacak ve onları Millî Görüş etrafında toplayacak çalışmaların planlamasını yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde Saadet gençliğinin hareketliliğini ve çalışma azmini herkes görecektir” dedi.

Soyuçok, bir yandan sandık bölgesi toplantıları ile gençlere ulaşmaya yönelik çalışmalar yürütürken, diğer yandan bayram sonrasında startını verecekleri seçim çalışmalarına eksiksiz olarak girmek amacı ile teşkilatlardaki tüm eksiklik ve aksaklıkların tamamlanması için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Millî Görüş yoksa, acı vardır, zulüm vardır

İnsanlığın yaşadığı kan, gözyaşı ve buhran dolu dönemin temelinde dünyanın yanlış zihniyete teslim olmasının yattığını belirten Saadet Partisi Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Barış SOYUÇOK, hak batıl mücadelesinin kıyamete kadar da süreceğini söyledi. Bu mücadele de bütün gençlerimize büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Soyuçok, Ramazan ayının insanlığın saadeti açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Ama dünyaya baktığımız zaman ne görüyoruz? Kan, gözyaşı, savaşlar, açlık, sömürü, haksızlıklar. Saadet dünyası yerine zulüm dünyası görüyoruz.Dünyanın maddi gücü eline geçirmiş olan yanlış zihniyetler tarafından kurulması nedeniyle bu zulümlerin yaşandığını belirten Soyuçok “İnsanlık da şimdi bunun acısını çekiyor. Bunun temeli de hak batıl mücadelesine dayanıyor. Hz. Adem’den bu yana hak var, batıl var. Kıyamete kadar da sürecek” dedi.

Gençlerimize düşen görev
Irak’ta milyonlarca insanın çektiği acıların, dünyanın yaşadığı sıkıntıların temel sebebinin bu yanlış hak anlayışından kaynaklandığını belirten SOYUÇOK,Batılın 1990’lardan sonra İslam dünyasına karşı 20. haçlı seferini başlatıldığını 80 senedir üzerimizde Hayım Nahum planı uygulanmaktadır. Aç, işsiz bırakıp, bölüp parçalayıp yumuşak lokma yapmak istemektedirler. Buna karşı ne yapacağız? Tarih boyunca ne yaptıysak onu yapacağız. Özümüze, inancımıza sarıldık, yine sarılacağız. Bu doktrinin karşısında bizim de bir doktrinimiz var. Ona da Millî Görüş derler. O zaman Millî Görüş’e sarılacağız” dedi. Çocuklara batı medeniyetini üstün gösteren eğitim yerine Millî ve manevi değerlerine bağlı, kendi medeniyetinin üstünlüğünü gösteren bir eğitim verilmesi gerektiğini vurguladı.

İlmin kaynağı, batı değil islamdır
Batı medeniyetinin ilimleri sahiplenmesini eleştiren SOYUÇOK, “Batılılar, ilim herkesin ortak malıdır. Her medeniyet, ilimlere biraz ilave etmiştir. Bugünkü hale gelmiştir diyorlar. Hayır, gerçeği gözden kaçırıyorlar. İlimleri ilim yapan, İslam alimleridir. Evet herkes, katkıda bulunmuş ama katkıdan katkıya fark var” dedi. Buna İslamdan önce Mısırlı astrnotların seneyi 260 gün hesaplamasını örnek gösteren Soyuçok, “Ama İslam gelmiş. Endülüste El Battani rasathaneler kurmuş. Bir seneyi hesaplamış, 365 gün 5 saat 46 dakika 22 saniyedir. Bugünkü bilgisayarla yapılan ölçümlere göre, 24 saniye fark ediyor. Bu 24 saniyeyi farkı yanlışlık zannetmeyin. Bin senede dünyanın dönme hızı yavaşlıyor. Bu fark oradan geliyor. El Battani’nin hesabında zerre kadar hata yok. Buna ilim derler, öbürüne çoban bilgisi derler” dedi.

Batılıların ‘bir şey matematik olduğu kadar ilimdir’ ifadesine atıfta bulunan Soyuçok, “İlmin temeli matematik. Bu temel Müslümanların. Cebir, trigonometriyi kurmuş baştan sona kadar. Bu batılılar da, sadece çoban gibi ağzı açık seyretmişler” dedi.

Adnan Aytaşkın / Aydın KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 13:57:19
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 16:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?