30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Sözde 'Ermeni soykırımı' konferansı

İstiklal Savaşı'nda Doğu Cephesi Komutanı olan Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde konuşmacı olarak katıldığı konferansta gerçek soykırımının Ermenilerin yaptığını, ancak Türklere iftira atıldığını söyledi. 

Aynı zamanda Kazım Karabekir Paşa'nın ölümünün 60. yılı dolayısıyla düzenlenen konferans Koçarlı Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Koçarlı Kaymakamlığı, İlçe Emniyet, Milli Eğitim ve Belediyenin birlikte organize ettiği konferansa konuşmacı olarak Kazım Karabekir'in kızı ve Kazım Karabekir Vakfı ve Müzesi Kurucusu Timsal Karabekir katıldı. Aydın Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu , Kaymakam Suat Dervişoğlu, İncirliova Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Mustafa Taş, Belediye Başkanı Cengiz Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Gürkan Kütük, İl Genel Meclis Üyeleri Muhammet Şahin ve Faruk Yaman, Emniyet Amiri Muharrem Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Esen, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansta zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. 

Konuşmasına 'Dünü unutmayalım ki yarına hakkımız olsun' sözleri ile başlayan Timsal Karabekir, "Bu millet çok acı yaşadı. Ama vatanımız üzerinde daima oyun oynandı, oynanıyor, oynanacak. Biz geçmişimizi yeteri kadar bilmezsek, şehitlerimize hesap veremeyeceğiz. Onlar canlarını, en kutsal varlıkları vatanları için verdiler" dedi. 

Konuşmasında ilginç anıları da yer veren Karabekir "Mustafa Kemal ve arkadaşları ilk olarak Gümrü, Moskova ve Kars anlaşmalarına imza atmıştı. İmza atarken Kazım Karabekir, aynı masada oturan Ermeni baş delegesine, 'Ufacık boyunla koca Osmanlıya nasıl karşı geldin?' diye sormuş. Baş delegenin cevabı bugüne bile ışık tutmaktadır: 'Aldatıldık Paşam. Emperyalist güçler vaatlerde bulundu. Bize büyük Ermenistan'ı vaat ettiler. Sevr'deki haksız iddiaları geri çekiyorum ve anlaşmayı imzalıyorum" diye cevap vermiş" ifadelerine yer verdi. 

Ermeni soykırımı iddialarının büyük bir yalan olduğunu ve bu yalanı ir çok batılı ülkenin bilmesine rağmen işine gelmediği için açıklayamadığını ifade eden Timsal Karabekir "Bütün Avrupa ülkeleri ve Amerika bunlara alkış tutuyor. Ben Avrupa'da 'Ermeni soykırımı yalan' dediğim zaman beni tutuklarlar. Ama aynı Avrupa, bize hakaret edenler için 'İfade özgürlüğü var' diyor. Bize yakıştırmak istedikleri o iğrenç yalana 'Hayır' dediğimizde tutuklanıyoruz. Bu da Avrupa'nın gerçek yüzünü gösteriyor. Bugün Avrupa'nın ve Amerika'nın arşivlerinde, 'Türkler Ermenilere kötü davranmadı' diye belgeler var. Buna rağmen bu pis yalanı ya tutarsa diye öne sürüyorlar" diyerek Türklerin hiçbir zaman soykırımı yapmadığını asıl soykırımını Ermenilerin yaptığını kaydetti. 

Konferansta ayrıca Koçarlı Çok Programlı Lisesi tarih Öğretmeni Remzi Çomakçı tarafından hazırlanıp sunulan slayt gösterisi de ilgiyle izlendi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?