20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

SP 'keşke' dedi

DTP’NİN KAPATILMASI

SP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Barış Soyuçok, DTP'nin kapatılmasının Anayasa Mahkemesi tarafından oybirliği ile alınan ve Türk hukuk sistemi açısından itirazı olmayan nihai bir karar olduğunu belirtti.

Karara saygılı davranılması ve kararın olgun bir şekilde karşılaması gerektiğini savunan Barış Soyuçok, “Kararın hukuki yönü kadar siyasi yönünün de bulunduğu biz başından itibaren parti kapatmalarının imkânsız hale getirilmesini, parti kapatmanın aslında siyasi fikirlerin kapatılması demek olduğunu bilen ve bu anlamda da partiyi kapatmak yerine suça bulaşmış parti mensuplarının siyaseten cezalandırılmasının daha doğru bir yol olduğuna inanıyoruz. Son süreçte yaşanan gelişmelerin böyle bir siyasi sonucun, böyle bir hukuki sonucun siyasi zeminini de hazırladığını,bu anlamda keşke Demokratik Toplum Partisi başından itibaren terör örgütü ile arasına mesafe koyabilmiş olsaydı. Özellikle son süreçte Türkiye'nin 5-6 aydır tartıştığı demokratik açılım sürecindeki gerginlik ortamının özellikle sonunda Tokat'ta 7 tane evladımızın şehit olması sürecinden sonra PKK terörü ile arasına mesafe koyabilmiş olsaydı” dedi.

Bölgenin amiral gemisi ve gelişme potansiyeli olan Türkiye'nin yıllardır ayaklarından çeken terör sorunu olduğunu savunan Soyuçok, “DTP'nin kapatılmasıyla PKK'nın bir siyasi parti haline veya uluslararası diasporası da olan Kürtçü siyasi hareket haline getirilmemesi gerekiyor. Türkiye asıl bunun tedbirini almalıdır. Bunun için de yapılması gereken baştan beri de söylüyoruz bu sadece bir bölgeyi ilgilendiren, sadece bir siyasi grubu ilgilendiren, sadece bir etnik kökenli vatandaşlarımızı ilgilendiren değil bütün Türkiye'yi ilgilendiren bir sorundur. Bu sorunun çözümü için bütün Türkiye muhatap alınmalıdır. Bunun sona erdirilmesi lazım. Bunun sona erdirilmesi için üç anahtar kelime vardır. İyi niyet, feraset ve kararlılık. Bütün gruplar bunlarla hareket ederse çözüme katkı sağlar. Herkes üzerinde anlaşsa bile yine çözümden memnun olmayan gruplar olabilir. Burada feraset onu gerektirir ki ortaya konacak olan çözüm Türkiye'de yaşayan insanların kahir ekseriyetinin kabul edebileceği bir çözüm olur” diye konuştu.

DTP’NİN KAPATILMASI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 10:15:05
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 13:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?