1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

SP'li Arslan Aydın'da

SP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DR. KAZIM ARSLAN AYDIN'DA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve eski Yozgat Milletvekili Dr. Kazım Arslan, partisinin 'Farklı Çözüm Ekonomi' konferansında konuşmacı olarak geldiği Aydın'da düzenlediği basın toplantısı ile gündemdeki konuları değerlendirdi.

Konuşmalarında iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Arslan, ülkede gerilim politikası uygulanarak, halkın gerçek gündemden saptırılmak istendiğini ileri sürdü. Arslan, "Başbakan'ın tepkisel olarak söylediği 'kaçak Ermeni işçileri kovarım' tarzındaki sözleri İttihat ve Terakki'den kalma zorbalık çağrıştıran bir anlayıştır. Bunu tasvip etmemiz mümkün değildir" dedi.

Hükümetin açılım politikalarının sürekli olumsuz sonuçlar ortaya çıkardığını ve son 'Roman Açılımı'yla da devletin parası ile siyaset yapıldığını iddia eden Kazım Arslan, "Yoksulluğu, çaresizliği, eğitimsizliği istismar et, devlet parasıyla nutuk at! En hafif ifadesiyle söylüyorum, ayıptır, yazıktır, günahtır. Zaten bu olaya açılım diye başlanması da, tam bir ayrımcılıktır, daha baştan bu insanları öteki kabul ettiğinin ıspatıdır" diye konuştu.

Anayasa çalışmalarına da değinen Arslan, "AK Parti, Anayasa değişikliğini istiyormuş gibi yapıp, milletin istediği reformları yapmak yerine, bir takım rötuşlar yapıyorsa, bunun adı aslında 'yapıyormuş' gibi yapmaktır. Anayasa yapmak istemiyorsanız da açıkça çıkın söyleyin, diyoruz. Milletin kendisinden hem 3 Kasım'da hem de 22 Temmuz seçimlerinde istediği, siyasi ve hukuki reformları başlatmasıdır. Sadece anayasa değil, siyasi partiler yasası, seçim yasası, seçim sistemi; bütün bunların

iyileştirilmesidir. Yanlış anlaşılmasın, bu Meclis son güne kadar yasa yapar. Ama 411 örneğinde olduğu gibi bir kilitlenme söz konusudur. 411 oyla kabul edilen değişiklikte yaşanan kaosu aşmanın yolu, bir anayasa meclisidir. Doğrudan halk tarafından dar bölge tek milletvekili ve çift turlu olarak birebir halkın seçmiş olduğu anayasa meclisinin oluşması ve bunun belirlenen sürede topyekün yeni bir anayasa yapmasıdır. Türkiye'de köklü, siyasi ve hukuki bir reform çabası içerisine girilirse, Saadet Partisi

olarak söz veriyoruz, milletin evet demesi için köy köy, kasaba kasaba gezerek destek veririz. Ancak mesele pencere boyamakla kalırsa, rötuş tedbirler önümüze gelirse, bunun manasız olduğunu, çare olamayacağını da herkese anlatırız" dedi.

Hükümetin bu yıl faize yaklaşık 60 milyar TL para ödeyeceğini ve hükümetin ekonomi politikasını iyi bulmadığını kaydeden SP Genel Başkan Yardımcısı, Kazım Arslan "Fakir sofralarından aldıkları destekle egemenlere ve güce teslim olan birilerinin yanlışlarına mani olmak için gayret edeceğiz" sözlerine yer verdi.

SP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DR. KAZIM ARSLAN AYDIN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 13:01:04
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 16:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?