31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

SP'li gençler Erdoğan'a destek verdi

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Levent Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta gösterdiği tepki ile Türk milletinin hissiyatına tercüman olduğunu belirtti.


Ortaya koyduğu tepki nedeniyle Başbakan’a teşekkür ettiklerini ifade eden Levent Çelik, “Sayın Başbakan’ın bu noktadan hiçbir şekilde geri adım atmamasını bekliyoruz. Mazlum Filistin’le ilgili ortaya koyacakları her türlü tepkide, her güzel işte biz arkasındayız, halkımız arkasındadır. Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta Peres’e karşı gösterdiği tepki kişisel ve duygusal boyutta kalmayarak, diplomatik ve siyasi sonuç almaya dönük bir eylem planına dönüşmesi gerekiyor. Gazze katliamcısı Peres’in Davos’ta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ortaya koyduğu tavrı nezaket dışı ve diplomatik alışkanlıklara aykırı buluyor; bunlara karşılık Sayın Başbakan’a da, milletimizin hissiyatına tercüman olarak gösterdiği tepkiden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Bu noktadan sonra hükümetten hiçbir şekilde geri adım atmamasını beklediklerini kaydeden Çelik, “Mazlum Filistin’le ilgili yapacakları her güzel işte biz arkasındayız, halkımız arkasındadır. Son Gazze olayları Filistin konusunda, milletimiz başından itibaren hassas davranmış, tepkisini ciddi şekilde ortaya koymuştur. Başta partimiz tarafından düzenlenen çeşitli illerde yapılan protostalar olmak üzere ülkemizin her yerinde sayısız miting yapılmıştır. Bütün bu mitinglerde ve diğer eylemlerde halkımız İsrail’e karşı sesini yükseltmiş ve dünyayı göreve çağırmıştır. İsrail devletinin yöneticileri, Filistin halkına karşı düşmanca tavırlarını ortaya koyarak binlerce insanı öldürmüş olmanın yanında öyle görülüyor ki uluslararası alanda da kendilerine karşı bir türlü oluşturulamayan diplomatik güç merkezinin eksikliğinden istifade ederek hırçınlaşmaktadırlar” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 20:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?