31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Sporseverlerden birlik çağrısı

AYDINLI SPORSEVERLERDEN BİRLİK ÇAĞRISI

Aydın’ı Bölgesel Aamtör Lig’de temsil eden Aydınspor 1923 ile Süper Amatör Lig takımlarından Aydınspor arasında varmış gibi gösterilmeye çalışılan sorunlar sporseverlerin tepkisini çekti.

Türk futbol tarihine geçen Aydınspor’un yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıların ardından amatöre düştüğünü anımsatan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, bu süreçte Aydın Belediyespor’un da adını Aydınspor 1923 olarak değiştirdiği hatırlatarak, “Aydınspor’un düşmesine sebep olanlardan biri de belediyenin kendi takımındaki ısrarıydı. Ve denildiği gibi yeni bir Aydınspor’umuz oldu. Aydınspor 1923’ün son oynadığı Muğla ve ardından İzmirpor maçlarını izleme fırsatı buldum. Son maçta bir önceki maça göre daha çok seyirci takımı izlemeye geldi ve maçta müthiş tezahüratlar vardı. Aydın halkının takımına sahip çıktığını diye sevinirken; son günlerde Aydın’da sıkça konuşulmaya başlanan ‘Aydınspor AK Parti’nin takımı, Aydınspor1923 CHP’nin takımı’ dedikoduları hepimizi üzmeye başladı” dedi.

Kendisinin de Aydınspor’da yöneticilik yaptığı dönemde şuan Aydınspor 1923 Başkanı olan Ahmet Gümüş ile birlikte yöneticilik yaptıklarına dikkat çeken Algün, “Aydın’da yeterince kavga ve sorun var. Amacımız yeni kavgalar ve küslükler üretmek değil, var olan sorunları ortadan kaldırmak olmalıdır. Aksi halde profesyonel ligde bir takım görmeyi daha çok bekleriz. Siyaset yapacak arkadaşlarımız lütfen bu takımlardan ellerini uzak tutsun. Varsın iki takımda aynı logoyu kullansın, varsın ikisi de üst liglere çıksın. Ama biz bir takıma sahip çıkamadık. İkisi de amatör ligde geçici hevesler ve ego tatminleriyle bu şehir 2 takımı kaldırmaz. Bu takımlardan birini mutlaka üst liglere taşıyalım. Diğeri de onun alt yapısı şeklinde devam etsin. Yani her iki takımı sahip çıkar isek de bunun bir amacı olmalı. Aksi halde sen şunun ben bunun destekçisiyim ile bu iş olmaz. Hatta o hale gelir ki; şehir merkezinde insanları birbirine düşürürsünüz ki, bu da kalıcı yara açar. Aydınspor ne AK Parti, ne CHP, ne de MHP’nin takımıdır. Aydınspor, Aydın halkının takımıdır. Biz bir takıma sahip çıkamazken, bakın şimdi iki takımımız oldu” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 08:10:04
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 09:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?