31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

STK'lardan TEKEL işçilerine destek

AYDIN’DA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Aydın’da sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan bir grup, Aydın TEKEL binası önünde açıklama yaparak, TEKEL işçilerine destek verdi.

Aydın’da faaliyet gösteren bazı sendika ve sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Aydın Emek ve Demokrasi Bileşenleri topluluğu üyeleri, Aydın TEKEL binası önünde toplanarak, TEKEL işçilerine destek verdi. Alkışlarda alınan özelleştirme kararını protesto eden kalabalık, TEKEL işçilerine yalnız olmadıkları mesajını vererek, bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Topluluk adına ortak basın açıklamasını okuyan Aydın Emek ve Demokrasi Bileşenleri Sözcüsü Orhan Aygün, devletin, emperyalistlerin direktifleri doğrultusunda özellikle kamu işçilerine karşı bir saldırıya dönüştürdüğü özelleştirme ve 4-C saldırısına karşı TEKEL işçisinin başlatmış olduğu haklı mücadelenin geçen bir ay içerisinde Ankara'da yoğunlaşan eylemlerle ülke gündemine oturduğunu söyledi. TEKEL işçisinin, iş güvencesiz, sigortasız ve düşük ücretle çalışma koşullarını kabul etmediğini belirten Aygün, “Kazanılmış hakkı olan kamu güvencesinde istihdam edilmek istenmektedir. Bu haklı demokratik talep karşısında ise günlerdir polis terörüne, hükümetin aşağılamaları ve tehditlerine maruz kalmaktadır. Yıllardır IMF'nin emir erleri tarafından anlatılan özelleştirme masalına artık inanan kimse kalmamıştır. Sadece ve sadece sermaye uşakları bu söylemi sürdürmeye devam etmektedir. Özelleştirme demek yolsuzluk demektir, Beyaz enerji yolsuzluk dosyalarını, mavi akımda dönen dolapları, hepsi birer karanlık hikaye olan özelleştirme adı altındaki peşkeşleri, nükleer ihaleler için ödenen rüşvetleri, Elbistan termik santralinin henüz kurulmamış bir şirkete verilişini arsa fiyatından ucuza yağmalanan kamu işletmelerini unutmadık. Alın size özelleştirme ile yolsuzluğun kan kardeşliği” dedi.

Orhan Aygün, kapatılma kararı alınan işletmelerdeki 12 bin TEKEL işçisi ve onlar gibi nice özelleştirme mağdurunun hakim sınıfların politikalarının mağduru olduğunu ifade etti. Aygün; AB- ABD-IMF sözcülüğünde öncülerine taş çıkartacak kadar sadık bir yol izleyen egemen sınıfların özelleştirilecek hiçbir şey bırakmadığını anlattı.

TEKEL İŞÇİLERİ ÖRNEK OLDU

On binlerce özelleştirme mağduru yaratıldığını belirten Aygün, şunları söyledi: “Şimdi TEKEL işçileri bu haklı ve onurlu mücadelelerini başından beri büyük bir kararlılıkla haykırdıkları 'Ölmek var dönmek yok' sözüyle tüm ülkeye örnek olduğu gibi ülkemiz işçi, emekçi kesimlerinin ezilenlerinin mücadelesini de yeniden canlandırdı, moral ve motivasyonunu perçinledi ve umut oldu. Şimdi bu kıvılcımı, insanca bir yaşam ve gerçekten demokratik bir düzen için yangına çevirme vaktidir. Yaşasın TEKEL işçilerinin onurlu direnişi, örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez”

AYDIN’DA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 16:36:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 20:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?