20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Şu Çılgın Türkler Akbük'de

Yazar Turgut Özakman'ın yazdığı “Şu Çılgın Türkler” adlı eserinden sahneye uyarlanan ve Atilla Özgen'in yönettiği tiyatro oyunu, Akbük beldesinde seyirciyle buluştu. Türk milletinin kahramanlıkları ve Kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı oyun, Samsun Sanat Tiyatrosu'nun 36 kişilik oyuncu ekibi tarafından Akbük Tören Alanı’nda sahneye konuldu.


Akbük’teki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 2 bin kişinin izlediği oyunu Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Binbaşı İlker Akın Korkmaz, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ve eşi, Akbük Belediye Meclis Üyeleri de takip etti. Yaklaşık 2 saat süren oyun sonunda Akbüklüler, oyuncuları ayakta alkışladı.


Samsun Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yaşar Gündem Türkiye'de en çok satan ve Türk milletinin kahramanlıklarını anlatan kitabı, tiyatroya uyarlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtirken “Samsun Sanat Tiyatrosu olarak oyunu 510. kez oynamanın sevinci içerisindeyiz. Tüm tiyatro ekibimizle birlikte bunun sevincini yaşıyoruz. Oynadığımız oyunun sonrasında izleyenlerden gördüğümüz ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Akbük’e 3.kez geldik. Bizleri ağırlayan Belediyemize de teşekkür ediyorum”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?