19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Su dağıtımına denetim

Aydın İl Hıfzısıhha Kurulu, sağlıklı ve güvenli su tüketimini sağlamak amacıyla, 5 litre ve üzeri geri dönüşümlü damacana ile satılan suların Aydın ve ilçelerindeki satış yerleri ve dağıtımlarıyla ilgili yeni düzenlemeleri içeren kararlar aldı. 

Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, İl Hıfzısıhha kurulu kararlarına göre, bundan sonra belirlenen dopalama, nakil, hijyen ve hukuki prosedürlerini tamamlamayan su işletmelerine izin verilmeyeceğini açıkladı. İşyerlerinin iki bölüm olacağını ve hijyen şartlarına uygun depolama alanları bulunacağını belirten Güngör, satışı yapılan içme sularının tüp, otogaz ve petrol ürünleriyle bir arada dağıtılmasının ve depolanmasının yasaklandığını ve bu hükümlerin bakkal ve marketler içinde geçerliği olduğunu söyledi. 

Üstü açık araçlarla su taşınması ve satışının yasaklandığını ve her işletmenin tek marka suyu satabileceğini kaydeden Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Dr. Şükrü Güngör, tüm işletmelerin gerekli yasal belgelerini tamamlayarak 15 Mart tarihine kadar Kaymakamlığa başvurması gerektiğini vurguladı. Güngör, su dağıtımı konusunda yeni kararlar doğrultusunda etkin bir denetim gerçekleştirileceğini belirterek, kurallara aykırı ve kaçak faaliyet gösterenlerle ilgili ağır cezai müeyyideler bulunduğunu duyurdu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 14:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine demir IP: 88.246.159.xxx Tarih : 9.03.2007 18:53:01
cok güzel önlemler ama bunun yanı sıra su üretimi yapan fabrıkalarda markasının dısındaki suların satısını yapmaya calısıp gizli olarak farklı markalarıda aynı su fabrıkasından cıkıs yapanlarıda cezalandırmak gerekır cunku su tadı ve içerdigi organık maddelerıyle farklılık tasımakla bırlıkte her anlamda markasını neyse tam anlamıyla tasımalıdır saygılarımla