20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Şükrü Öksüz’e büyük onur

AYDINLI ŞAİR ŞÜKRÜ ÖKSÜZ’E BÜYÜK ONUR

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Yardımcısı Şair, Yazar Şükrü Öksüz, Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yönetmenler Yapımcılar Araştırmacılar Derlemeciler Topluluğu (ŞÜSİYAD) Genel Başkanı Prof. Dr. Hikmet Okuyar tarafından 13 yıldır geleneksel olarak dört kategoride verilen ödüllerde geçen yılın ardından bu yılda birinciliğe layık görüldü.

ŞÜSİYAD tarafından geçen yıl “Denizli Güzellemesi” adlı şiiriyle birinciliği kazanan Şükrü Öksüz, bu yılda “Manisa Güzellemesi” adlı eseriyle bir Türkiye birincilik ödülü daha kazandı.

“Özellikleri ve Güzellikleriyle Manisa İl ve İlçelerimiz” konulu şiir yarışmasına Aydın ilinden katılan Şükrü Öksüz, ödülünü 19 Mayıs 2010 günü şiir şenliklerinin şehri Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde 7 gün 7 gece devam edecek olan ‘Şebinkale Şiir Şenlikleri” kapsamında Şebinkarahisar Kale’sinde düzenlenecek olan ödül töreninde alacak.

Dereceye giren şiirler Hikmet Okuyar imzası ile proje çalışması olarak hazırlanan ve tamamlandığında 710 sayfalık kaynak eser olacak tanıtım turizm kültür sanat eseri Türkiye Sevdası yeni bölümünde yayınlanarak araştırmacılarla ve şiir, müzik, beste, şarkı, türkü dostlarıyla paylaşılacak. Ödül töreninden sonra Hikmet Okuyar, Türkiye Birincilik ödülü kazandığı Manisa Güzellemesi eseriyle ve kitaplarıyla Manisa, Muğla, İzmir, Denizli, Aydın il ve ilçelerinde sohbet toplantılarına ve kitap imza günlerine katılacak.

Aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, müzisyen, bestekar, saz ve ses sanatçısı şiir dostlarıyla; şiir, şarkı, türkü sevenlerin Türkiye Sevdası ile daha yakından tanınan Şair Şükrü Öksüz’ün Aydın İlinde bazı yerel gazetelerin kültür sanat sayfalarını yönettiği ve yayınlanmış 6 adet şiir, 1 adet deneme, 4 adet de Antolojisi kitabı; yayına hazır 2 adet daha şiir kitabı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 14:30:01
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 16:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?