1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Sürgün iddialarına cevap

DOKTOR SİBEL’İN İNTİHARININ ARDINDA

Aydın Valiliği’nden yapılan açıklama ile intihar ederek hayatına son veren Dr. Sibel Demirbilek’in cenazesinde ortaya atılan iddialar yalandı.

Bilindiği gibi; 29 Nisan 2010 Perşembe günü Söke’ye bağlı Sarıkemer beldesinde yaşayan bir yakınını ziyareti sırasında çok sayıda tansiyon ilacı alan Dr. Sibel Demirbilek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Demirbilek’in Aydın’da yapılan cenaze törenine katılan Aydın Tabip Odası ve Türk Sağlık-Sen yetkileri; 2 özürlü çocuk sahibi olan Demirbilek’in İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan geçici görevlendirmeler nedeniyle bunalıma girip intihar ettiğini iddia etmişti.

Aydın Valiliği; ortaya atılan bu iddiaların ardından bir açıklama yaparak; iddiaların gerçekle alakasının olmadığını savundu. Demirbilek’in vefatının son derece üzüntü verici olduğu, Aydın Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün de yaşanılan acıyı paylaştığı kaydedilen açıklamada, “Ancak Aydın Tabip Odası ve Türk Sağlık- Sen tarafından cenaze namazı esnasında orada basın mensuplarının da bulunmasını fırsat bilerek Dr. Sibel Demirbilek’in ölümü üzerinden gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunulmuştur”

İddiaların gerçeği yansıtmadığı ve basına yansıyan haberlerin gerçekle ilişkisinin olmadığı kaydedilen açıklamada, “Dr. Sibel Demirbikek Aydın 7 Nolu Sağlık Ocağında görev yapıyor iken kendi talep dilekçesi ile eş durumu nedeni ile 25 Temmuz 2005 tarihinde Konya Meram 20 Nolu Sağlık Ocağına atanmıştır. Yine çocuğunun sağlık durumu gerekçesi ile tayin istemiş ve 21 Haziran 2006 tarihinde Aydın Köşk Merkez Sağlık Ocağına atanmıştır. Köşk Merkez Sağlık Ocağında görevine devam eden Dr. Sibel Demirbilek 07 Ekim 2009 tarihli dilekçesi ile Aydın Atatürk Devlet Hastanesine 3 ay süre ile görevlendirilmiştir. Bu süre içinde Atatürk Devlet Hastanesine atama talebinde bulunmuş ancak atamaya yetkili olan Sağlık Bakanlığınca atama talebi uygun görülmemiştir. Bunun üzerine Dr. Sibel Demirbilek, Atatürk Devlet Hastanesine olan görevlendirilmesinin uzatılması için dilekçe vermiş, Sağlık Müdürlüğümüzce de 3 ay süre ile geçici görevi uzatılmıştır. Geçici görevi sona eren Dr. Sibel Demirbilek Didim Devlet Hastanesine naklen atamasını istemiş ve 22 Nisan 2009 tarihinde Didim Devlet Hastanesinde görevine başlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Atama kararının Bakanlık tarafından Personel Dağılım Cetveline uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edildiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi: “Çocuğunun rahatsızlığı nedeni Aydın Merkeze yakın bir yerde görev yapma talebinde bulunan Dr. Sibel Demirbilek 18 Eylül 2009 tarihinde İncirliova Acarlar Sağlık Ocağına 3 ay süre ile görevlendirilmiştir. Bozdoğan ilçesinde mevcut tabip sayısı yetersizliğinden dolayı 01 Ocak 2010 tarihinde 3 ay süre ile görevlendirilmiş ise de Aydın 1. İdari Mahkemenin Yürütmeyi Durdurma kararı ile Köşk Merkez Sağlık Ocağındaki görevine geri dönmüştür. Ancak yapılan bu uygulama sadece Dr. Sibel Demirbilek’e uygulanan bir görevlendirme olmayıp, ilimiz genelinde sağlık hizmetinin sunumunda personel kaynaklı sıkıntıların çözümünde personel durumu uygun olan birimlerden personel ihtiyacı olan birimlere rotasyon usulü personel görevlendirilmesi yapılmaktadır. Son olarak 05 Nisan 2010 tarihli dilekçesi ile Didim Devlet Hastanesine görevlendirilmesini talep etmiş olup, turizm sezonu başladığında ilgili söz konusu görevlendirilmenin yapılması Sağlık Müdürlüğümüzce planlanmıştır. Yukarıdaki açıklamalarda görüldüğü gibi Aydın Tabip Odası ve Türk Sağlık-Sen tarafından öne sürülen sürgün iddialarının gerçeği yansıtmadığı, asılsız olduğu, kişinin resmi kayıt, dilekçe ve gerekçeleri araştırılmadan basına beyanatta bulundukları ortadadır”

AÇIKLAMALAR PROVAKATİF

İddiaları ortaya atan sorumluların provakatif davrandıkları öne sürülen açıklamada, şöyle denildi: “Dr. Sibel Demirbilek’in acılı ailesini daha da yıpratmışlardır, hem de kamu kurumuna olan güvenin sarsılmasına neden olmuşlardır. Basına yansıyan asılsız iddialar Sağlık Müdürlüğümüzce talihsiz davranışlar olarak değerlendirilmektedir. Dr. Sibel Demirbilek’in ailesine ve geride kalanlarına Allah’tan sabır, merhumeye rahmet diliyoruz”

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 12:17:01
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 13:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?