20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Tabib odasından açıklama

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Seracettin Kayaoğlu, hekimlerin mesleklerini uygulamada her geçen gün biraz daha güçlük çektiğine işaret ederek, “Fiziki şiddet neredeyse gündelik yaşantımızın bir parçası olmuştur” dedi.

Sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak bir açıklama yapan Seracettin Kaya, sağlık alanında yaşanan sorunlarla ile ilgili olarak hekimleri hedef gösteren söylemler yapılmasının hekimlerin mesleklerini uygulamasını zorlaştırdığını iddia etti.

Sağlıkta dönüşüm programının olumsuzluklarını hekimler ve sağlık çalışanlarının yaşadığını belirten Kaya, “Vatandaşlardan katkı payı adı altında alınan ek muayene ücretleri, eczaneler tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu adına tahsis ediliyor. Bu noktada sağlık alanında yaşanan sorunlarda hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef gösteren açıklamalar; mesleğimizi uygulamada bizi her geçen gün biraz daha güçlük çekiyoruz. Öyle ki fiziki şiddet neredeyse gündelik yaşantımızın bir parçası olmuştur. İster kamuda olsun, ister özelde, biz hekimler olarak bugünkü sağlık ortamımızda mesleğimizin gereklerini yerine getirememenin gerilimini yaşıyoruz. Hekimlerimiz 'Tükenmişlik Sendromu' yaşamaktadırlar. Hekimlerimizin iş güvencesi ve gelecek kaygıları artmıştır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 14:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?