20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Tabiplerden hayır çağrısı

AYDINLI TABİPLERDEN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Erlap Atay, 12 Eylül’de halk oyuna sunulacak olan anayasa değişiklik paketinin toplumun çeşitli kesimlerinin uzlaşması sağlanmadan hazırlandığını iddia etti.

Ege Bölgesi Tabip Odaları’nın 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişiklik Paketi halkoylaması hakkında bir görüşme yaptığını anımsatan Aydın Tabip Odası Başkanı dr. Eralp Atay, “Tabip Odaları olarak her şeyden önce, 12 Eylül Anayasası’nı değiştirerek daha demokratik bir Anayasa oluşturmak iddiası ile gündeme getirilen bu değişiklik paketinin gerek meclis içinde gerekse meclis dışındaki siyasi partilerin; üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve meslek odalarının katkısı alınmaksızın toplumsal bir uzlaşma sağlanmadan hazırlandığı düşünüyoruz. Değişiklik paketinin, ülkemizin gereksinimlerini karşılayan, toplumun tüm kesimlerini içine alan, halktan ve emekten yana, katılımcı, eşitlikçi, özgürlükçü, her türlü ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi reddeden, düşünce ve ifade özgürlüğü ile örgütlenme özgürlüğünü genişleten bir nitelikten yoksun olduğu savunuyoruz” dedi.

Mevcut paket ile yaşadıkları sorunlar karşısında haklarını arayamayacaklarını öne süren Atay, “Daha fazla demokrasi söylemiyle gündeme getirilen bu Anayasa Değişiklik Paketinde, ülkemizin acilen ihtiyacı olan milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması, siyasi partiler ve seçim yasalarının yeniden düzenlenmesi, 12 Eylül Anayasasının birer ürünü olan YÖK ve RTÜK gibi kurumların kaldırılması gibi konular bulunmuyor. Bu konudaki konularındaki görüşlerimizi üyelerimizle paylaşıyor ve üyelerimizi, siyasi görüşlerine saygı duymakla birlikte, mesleğimizin, meslek örgütümüzün ve ülkemizin geleceği açısından son derece önem taşıyan yukarıdaki gerçekler doğrultusunda 12 Eylül’deki referandumda ‘Hayır’ oyu kullanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 14:50:05
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 18:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?