30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Taner, memur ve emeklileri sordu!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Recep Taner, verdiği soru önergesi ile memur ve emeklilerin ekonomik durumunu sordu. Taner ayrıca, hükümetin seçim öncesi vereceğini açıkladığı 300 TL ile ilgili de açıklama yapılmasını istedi.


MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, TBMM’de yaptığı konuşmada “Ülkemizi etkileyen ekonomik kriz ortamında vatandaşın enflasyonuyla örtüşmeyen, TÜİK enflasyonuna endeksli yapılan maaş artışları neticesinde, 8 milyon emekli ve 2,5 milyon memurdan oluşan ve aileleri ile birlikte yaklaşık 25 milyonu bulan bir kesim zor şartlarda hayatlarını sürdürmektedir.

Yerel seçimler öncesi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in ‘Ekonomik krize karşı piyasaları canlandırmak için hazırlanmakta olan yeni önlem paketinde, memur ve emekliye harcama amaçlı bir kereye mahsus 300 TL ödeme planı düşünüldüğüne’ dair yazılı ve görsel basında yer alan açıklaması, daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın ekonomi koordinasyon kurulunda destek vereceğine dair açıklamaları ile pekişerek, kamuoyunda beklenti oluşturmuştur.

Hükümetçe açıklanan önlem paketlerinde memur ve emeklilere müjdelenen taahhütler yerine getirilmeyip seçim vaadi olarak kalınca da hayal kırıklığına sebep olmuştur. Kamuoyunda oluşan beklentileri karşılamak amacıyla, Bakanlarınızca gündeme getirilen memur ve tüm emeklilere, iç talebi canlandırmaya yönelik harcama amaçlı 300 TL‘lik ödeme vaadini yerine getirmeyi düşünüyor musunuz? 2000 yılından önce emekli olmuş İşçi emeklileri ile 2000 sonrası emekli olanların maaş farklılıklarını gidermeye yönelik bir çalışma yapacak mısınız?” ifadelerine yer verdi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 15:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?