1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Taner’den din görevlilerine destek

MHP’Lİ TANER’DEN DİN GÖREVLİLERİNE DESTEK

MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Diyanet İşleri Başkanlığının millî ve manevi değerlerin ağırlığı altında, onu hissedebilecek kişilerce doldurulması gerektiğini iddia etti.

Görüşülmekte olan 507 sıra sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun tasarısının 2. maddesiyle ilgili olarak söz alan Recep Taner, Diyanet İşleri Başkanlığının makam olarak Türk milleti tarafından önemsenen ve saygı duyulan makamların başında geldiğini söyledi. MHP olarak Diyanet İşleri Başkanlığının 30 yıldır olmayan kuruluş kanununun düzenlenmesine destek verdiklerini belirten Taner, “Diyanet İşleri merkez ve taşra teşkilatı arasındaki adaletsizliği, personelin özlük haklarıyla ilgili Milliyetçi Hareket Partili komisyon üyelerince verilen önergelerin bu düzenleme içinde yer bulamamasını ve alt komisyonda kabul gören dört yıllık yüksekokul şartının üst komisyonda sadece dinî yüksekokul şartı hâline getirilmesinden dolayı din görevlileri adına üzgünüz” dedi.

1997-1998 öğretim yılında kesintisiz 8 yıllık eğitim sürecine geçilmesi ve Kur'an Kursları Yönetmeliği'nin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi ile temel eğitimi bitirmeden yaz Kur'an kurslarına gitmenin yasaklanmış olduğunu ve on beş yaş sınırı seviyesine alındığına da değinen Taner, “2000 yılında yapılan Kur'an Kursları Yönetmeliği ile o dönemin şartları içinde on beş olan yaş sınırı on iki yaşa indirildi. Ülkemizde Kur'an öğrenimi haricinde resim, bale, yabancı dil, müzik kurslarına, spora, veya Türkiye'de yaşayan azınlık çocuklarının kendi dinlerini öğrenmek için kiliselere, sinagoglara gitmelerinde bir yaş sınırlaması olmamasına rağmen, nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğu söylenen bir ülkede çocuklarımızın dinini öğrenmek için on iki yaşına kadar beklemesinin veya hafız olmak için 15 yaşını beklemelerinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Diyanet düzenlemesi kanunu gündeme geldiği andan itibaren bir kısım medyada yapılacak değişiklikle 12 yaş sınırının kaldırılacağı yönünde haberler çıkmasına rağmen bu kanuni düzenlemede böyle bir şey görememekteyiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 10:18:02
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?