31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Taraftar terörü hortladı!

TARAFTAR TERÖRÜ

Bölgesel Amatör Ligde bugün Denizli’de oynanan Denizli Konakspor-Aydınspor 1923 maçı sonrası Nazilli’de olaylar çıktı. Sabah otobüslerine taş atılmasına sinirlenen taraftarlar, dönüş yolunda ortalığı birbirine kattı.

Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta nağmalup olarak liderliğini sürdüren Aydınspor 1923, bugün Denizli Konakspor’a konuk oldu. Maçın son dakikalarında her iki takım oyuncuları ve yedek kulübesi arasında gerginlik yaşanırken, Aydınspor 1923 ligin 7. haftasında ilk yenilgisini aldı.

Maç sonrası Aydın Belediye Başkanvekili Altan Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Aklanlı, Aydınspor 1923 yönetici ve taraftarlarını taşıyan Aydın Belediyesine ait 3 otobüsün Nazilli’den geçişi sırasında olaylar çıktı. Sabah saatlerine aynı otobüslerle geçişleri sırasında Nazilli Hükümet Konağı karşısında bekleyen Nazilli Belediyespor taraftarlarının otobüslerine taş attığı iddia eden taraftarlar, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu mevkisine geldiklerine otobüsleri durdurarak aşağıya indi. Taşkınlık yapan taraftarlar polisin müdahalesiyle yeniden araçlara bindirilerek, kontrollü bir şekilde yola devam etti.

Sabahki taşlı saldırının meydana geldiği Nazilli Hükümet Konağı önüne gelen Aydınspor 1923 taraftarları, burada yeniden araçları durdurarak aşağıya indi. Polisin tüm müdahalelerine rağmen kontrol altına alınamayan taraftarlar ile bölgede bulunan Nazilli Belediyespor taraftarları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu iki takımın taraftarları birbirine taş ve sopalarla saldırdı. Yaşanan arbedede sırtına taş isabet eden yaşlı bir kadın ile bir Aydınspor 1923 taraftarı hafif şekilde yaralandı.

Olaylara müdahale eden polis ekipleri Nazilli Belediyespor taraftarlarını bölgeden uzaklaştırdı. Atılan taşların isabet ettiği çok sayıda araç, ev ve işyeri ile özel bir bankaya ait ATM makinesinin kabinindeki camlar kırıldı. Bir anda Nazilli sokaklarında koşuşturmaya neden olan olaylara tepki gösteren kahvedeki bir grup genç ile işyerlerinin camları kırılan esnaflar, işyerlerine atılan taşlarla taraftarlara karşılık verdi. Vatandaşlarında dahil olmasıyla büyüyen taşlı sopalı kavgada Aydın 1923 yöneticileri ve taraftarlarını taşıyan otobüslerin camları da kırılırken, her 3 otobüste de maddi hasar oluştu.

Bir anda ortalığı savaş alanına döndüren kavgaya müdahale eden polis ekipleri, havaya uyarı ateşi açarak olayları kontrol altına alabildi. Yaşanan arbededen polis ekipleri ve basın mensupları da nasibini alırken; güçlü otobüslere bindirilen taraftarlar geniş güvenlik önlemleri altında Aydın’a gönderildi. Olayların meydana geldiği bölgede park halinde bulunan 10 adet araç, çok sayıda işyeri ile çok sayıda konutun camlarının atılan camlar nedeniyle kırıldığı tespit edildi. Araçları hasar gören 3 araç sahibinin polis merkezine gelerek şikayetçi olduğu; diğer araç sahipleri ve bayram tatili nedeniyle evlerinde bulunmayan konut sahiplerinin de şikayetçi olmasının beklendiği kaydedildi.

Aydınspor 1923 yönetici ve taraftarlarını Aydın’a getiren 3 ayrı otobüsten inen taraftarlar, yaşanan olayla tepki gösterdi. Polis ekipleri atılan taşlardan zarar gören Aydın Belediyesine ait otobüslerde incelemelerde bulundu.

Yaşanan olayların sabah Denizli’ye giden otobüslere Nazilli’de taş atılmasıyla başladığını iddia eden Belediye Başkanvekili Altan Güney, polisin olaylardan Aydınspor 1923 taraftarlarının sorumlu tutmasına tepki gösterdi. Atılan taşlardan otobüslerin büyük zarar gördüğünü savunan Güney, kendilerine taş atılması nedeniyle sinirlenen Aydınspor 1923 taraftarlarının karşılık verdiğini ileri sürdü.

TARAFTAR TERÖRÜ
TARAFTAR TERÖRÜ
TARAFTAR TERÖRÜ
TARAFTAR TERÖRÜ
TARAFTAR TERÖRÜ
TARAFTAR TERÖRÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 22:32:02
Güncelleme :21 Kasım 2010 Pazar 23:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?