20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Tarihi eser kaçakçılarına suçüstü

TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA SUÇÜSTÜ

Aydın’ın Germencik ilçesinde ellerindeki tarihi bir eseri 250 bin Dolara satmak isteyen 2 kişi jandarmanın düzenlediği operasyonda yakalandı.

Edinilen ilgiye göre; Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan istihbari çalışma neticesinde Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde ikamet eden T.Y ve O.A. isimli şahısların, ellerinde tarihi eser bulunduğu ve bu eserleri 250 bin Dolar karşılığında piyasaya sürmek istediklerinin tespit edildi. Konuyla ilgili operasyon başlatan jandarma ekipleri şahısların adreslerinde yaptıkları aramalarda 1 adet Helenistik döneme ait yaklaşık 1,25 metre boyunda, 300 kilogram ağırlığında üzerinde 1 bayan ve 1 erkek figürü bulunan beyaz mermerden yapılmış bir heykel ele geçirdi.

Jandarma tarafından ele geçirilen heykel Aydın Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Olayla ilgili olarak ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden T.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; O.A. isimli şüpheli ise tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 18:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?