29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

TARİŞ'in eski tesisleri yıkıldı

Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 50 yıldır Pamuk Kooperatifi olarak faaliyet gösteren TARİS’in eski tesisleri törenle yıkıldı.

 İstasyon Bulvarı’nın genişletilmesi amacıyla yapılan yıkıma, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Başkan Yardımcıları ve bazı meclis üyeleri katıldı.

Yıkım öncesi açıklama yapan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, yıllardır bir türlü çözülemeyen TARİŞ alanı sorununu tatlı dille çözüme kavuşturduklarını belirtti.

 Bugün yıkımı yapılan alanın İstasyon Bulvarı içerisinde kalacağını belirten Belediye Başkanı Ortekin, "TARİŞ’in geri kalan alanı en fazla 1.5 yıl içerisinde tarihi doku ve sit alanı da korunarak, nikah salonu, kültür merkezi, spor salonu, özürlü parkı, sinema ve değişik sosyal aktivitelerin yapılacağı alanlar olarak Aydın halkının hizmetine sunacağız. Bugün bu yıkımı uzlaşarak yaptığımız için de çok mutluyuz" dedi.

TARİŞ Aydın Pamuk Kooperatifi Başkanı Nizamettin Başaran ise, ilk göz ağrısı mekanları olduğu için TARİŞ’in yıkılmasını üzülerek izlediklerini belirtti.

Aydın-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?